Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
x

ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΕΔΙΩΞΕ 12.000 ΣΕΡΒΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Το αρχικό μπλόκο στον Προμαχώνα επρόκειτο «για μαχαιριά στον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας» - «Τους διώξαμε σε Μαυροβούνιο και Μαύρη Θάλασσα»

Για το «χτύπημα» που δέχθηκε ο τουρισμός της Βόρειας Ελλάδας και του δήμου Βόλβης εξαιτίας του μπλόκου που επέβαλλε η κυβέρνηση στους Σέρβους τουρίστες που θέλησαν να έρθουν στη χώρα μας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΒ Δήμου Βόλβης & Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υποδομών και Ενεργειακής εξοικονόμησης, Χρήστος Γκολιδάκης.

Ο κ. Γκολιδάκης, ανέφερε ότι οι Βαλκάνιοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα «ήταν κλεισμένοι στα σπίτια του», όπως άλλωστε και εμείς, και «ήθελαν να έρθουν στην Ασπροβάλτα να κάνουν το μπάνιο τους» αλλά «η κυβέρνηση τους έστειλε στο Μαυροβούνιο και στη Μαύρη Θάλασσα». Ο κ. Γκολιδάκης σημείωσε ότι «12.000 Σέρβοι μετακινήθηκαν προς τα εκεί», ενώ θα μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα κι έκανε λόγο για "μαχαιριά" στον τουρισμό της περιοχής.

Για το λιμάνι του Σταυρού

Όσον αφορά το λιμάνι του Σταυρού, ο κ. Γκολιδάκης είπε ότι χτίστηκε πριν από περίπου 35-40 χρόνια κι έκανε λόγο «για ορφανό λιμάνι».

«Δεν είναι ούτε της Περιφέρειας, ούτε του Δήμου, ούτε του κράτους» υπογράμμισε, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει φορέας διαχείρισης του λιμένος με αποτέλεσμα να μη μπορεί ο Δήμος να το αναβαθμίσει ή να το προστατεύσει. «Είναι στον αέρα. Χτίστηκε και μετά έμεινε έτσι, δεν αδειοδοτήθηκε και δεν παραχωρήθηκε» δήλωσε ο κ. Γκολιδάκης καταλήγοντας στο γεγονός ότι το λιμάνι αυτή τη στιγμή είναι παράνομο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ