Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

Ο δήμαρχος του νησιού σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ δήλωσε ότι βλέπει η βλάβη να αποκαθίσταται κατά το απόγευμα και το... φως να επιστρέφει τότε στο νησί

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τον δήμο Ύδρας ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε χθες.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 05:30 όταν ξαφνικά η Ύδρα βυθίστηκε στο σκοτάδι. Λόγω των προβλημάτων, μάλιστα, που έχει με το νερό, το νησί έμεινε και χωρίς νερό!

Παρά τις υποσχέσεις του ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροδότηση δεν επανήλθε ούτε σήμερα το πρωί. Ο δήμαρχος του νησιού σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ δήλωσε ότι βλέπει η βλάβη να αποκαθίσταται κατά το απόγευμα και το... φως να επιστρέφει τότε στην Υδρα.

Εν τω μεταξύ, έντονος είναι ο εκνευρισμός σε κατοίκους και τουρίστες. Οι επαγγελματίες, μάλιστα, αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα αφού αφενός δεν μπορούν να δουλέψουν, αφετέρου χάλασαν όλα τα προϊόντα που διέθεταν.

Για οικονομική καταστροφή μιλά από την πλευρά του, ο κ.Κώστας Κεχαγιόγλου, ιδιοκτήτης εστιατορίου. «Κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο, εδώ στην Ύδρα εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Είναι μεγάλη καταστροφή αυτό για το νησί μας και μάλιστα πάνω στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Αναγκάστηκα να πετάξω όλα τα φαγητά και να διώξω 100 πελάτες σήμερα. Και περιμένω άλλους 70 πελάτες για απόψε το βράδυ, τους οποίους θα διώξω κι αυτούς γιατί δεν μπορείς να τους ταϊσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει ρεύμα και νερό. Είναι πάρα πολλές οι ώρες χωρίς ρεύμα το νησί και από ότι βλέπω δύσκολα θα λυθεί το θέμα. Είναι δυσφήμηση για το νησί και καταστροφή για εμένα, γιατί ποιος θα με αποζημιώσει εμένα, τώρα; Το κράτος;», έλεγε χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, στο λιμάνι της Υδρας υπήρξε ένταση ανάμεσα σε τουρίστες που έψαχναν εισιτήριο για να φύγουν άρον άρον από το νησί, λόγω της διακοπής ρεύματος, κάτι που διέψευσε ο δήμαρχος Υδρας Γιώργος Κουκουδάκης.

Ο κ. Κουκουδάκης ζητούσε χθες την κατανόηση όλων, λέγοντας ότι έχει ασκήσει τις κατάλληλες πιέσεις για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, αποποιούμενος κάθε ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο 24ωρο στο νησί. Ο ίδιος σήμερα το πρωί παραδέχτηκε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, και αρκετοί αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ