Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΣΕ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα σοβαρά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χωριά σε Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα και Κέρκυρα οδήγησαν τον γ.γ. σε αυτήν την απόφαση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας περιοχές στην Κέρκυρα και την Ήπειρο, οι οποίες επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι  Κοινότητες Παραμυθιάς, Κρυσταλλοπηγής, Νεοχωρίου, Παγκρατίου, Καρβουναρίου, Χρυσαυγής, Προδρομίου,  Χόικας, Σαμονίδας, Συβότων και Πέρδικας της Π.Ε. Θεσπρωτίας,

Οι Δ.Ε. Ζαλόγγου, Λούρου, Φιλιπιάδας, Θεσπρωτικού, η Κοινότητα Κρανέας και ο Δήμος Πάργας της Π.Ε. Πρέβεζας, αλλά και ο Δήμος Κόνιτσας της Π.Ε. Ιωαννίνων, καθώς και οι Κοινοτήτες Πεντατίου, Χλομοτιανών, Αγίου Ματθαίου, Χλομού Περιβολίου, Αργυράδων, Κουσπάδων, Πετριτή, Αγίου Νικολάου, Λευκίμμης και Οθωνών, οι Δ.Ε. Κερκυραίων, Φαιάκων, Παλαιοκαστριτών και Παρελίων και ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας της Π.Ε. Κέρκυρας,

Ο λόγος της κήρυξης είναι η αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν από τις 07 έως και τις 13-11-2019 και από τις 12 έως και τις 14-11-2019 αντίστοιχα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ