Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ 300 ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ (ΦΩΤΟ)

Τη σύνθεση της Βουλής, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, απαρτίζουν έξι κόμματα. Αύριο η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο.

Με την ορκωμοσία των βουλευτών, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:30, άρχισε σήμερα και επίσημα η νέα κοινοβουλευτική περίοδος.

Ο κ. Ιερώνυμος κατά την εισόδου του στην αίθουσα της ολομέλειας χαιρέτησε δια χειραψίας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ο κ. Ιερώνυμος ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά» ενώ αποχωρώντας είχε χειραψία με τον αντιπροεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένο.

Μετά την ορκωμοσία των βουλευτών με θρησκευτικό όρκο της πλειοψηφίας των βουλευτών, ορκίστηκαν τρεις βουλευτές στο Κοράνι ενώ ακολούθησε ο πολιτικός όρκος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ 25 (εξαίρεση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Θάνος Μωραΐτης και Τρύφων Αλεξίαδης).Ο πρωθυπουργός έφθασε στη Βουλή λίγο μετά τις 10:30 και ευχήθηκε «καλή δύναμη σε όλους».

Στις 10:45 έφτασαν στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα για να ακολουθήσει λίγα λεπτά αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μαζί με μέλη της Ιεράς Συνόδου.

«Καλή θητεία στους συναδέλφους, καλή δύναμη και σκληρή δουλειά» σημείωσε στις δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

H βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια δήλωσε: «Θέλω να είμαι αντάξια των ανθρώπων που με πίστεψαν. Ήρθα με τον σύζυγό μου που είναι συγκινημένος».

Για «πολύ μικρή ευκαιρία για να γιορτάσουμε τη Δημοκρατία. Αμέσως μετά θα αρχίσει ένας νεός σκληρός αγώνας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μια τετραπλή πτώχευση. Εδώ δεν ήρθαμε για να πάρουμε θέσεις αλλά για να παλέψουμε για να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό» έκανε λόγο ο επικεφαλής του μέρα25.

«Είμαστε εδώ μαζί, ασκώντας μαχητική αντιπολίτευση στη βάση μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης. Να δώσουμε αγώνες εντός και εκτός κοινοβουλίου. Πιστοί στις αξίες, τις αρχές και τις δεσμεύσεις μας» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, σε ανάρτησή της στα social media.