Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
x

ΘΑΣΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΗΡΘΕ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ - ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο την Κυριακή στο νησί της Θάσου το οποίο επλήγη από δυνατή νεροποντή. Παραμένουν σε επιφυλακή πυροσβέστες και εθελοντές

Η καταιγίδα που το μεσημέρι της Κυριακής σημειώθηκε στο νησί της Θάσου συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων, ενώ οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή καθάρισαν την ατμόσφαιρα της περιοχής από τους καπνούς.

Η μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Σκάλα Ποταμιάς τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, με όλες τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, του στρατού και των δεκάδων εθελοντών να παραμένουν σε επιφυλακή.

Τα πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Erickson έκαναν την Κυριακή συνεχείς ρίψεις νερού στα μέτωπα όπου είχε αναζωπυρωθεί η φωτιά.

Σαν να μην έφτανε η φωτιά, το μεσημέρι μια δυνατή μπόρα χτύπησε το πολύπαθο νησί. Η ισχυρή καταιγίδα που συνοδεύονταν από τοπική χαλαζόπτωση και δυνατούς ανέμους, είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα σε πολλές περιοχές της Θάσου, ενώ από τις πτώσεις κεραυνών προκλήθηκαν μικροεστίες φωτιάς κοντά στις τοπικές κοινότητες Παναγία και Λιμένα, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν αμέσως από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ