Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020
x

ΣΕ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΥΠΕΞ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΑ

Αν αποφευχθεί η υποδαύλιση της έντασης καλεί Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν του ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την κλιμάκωση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την εισβολή που πραγματοποίησε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν, στον αρμενικό θύλακα.

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

«Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ. Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτή τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ