Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
x

ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ

Στη γιορτή αυτή θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος και των εμπειριών των παιδιών σε όλο το σχολείο.

Με μία σχολική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο 2ο Γυμνάσιο Χαλάστρας την Πέμπτη 26 Μαΐου στις 10:00, ολοκληρώνεται ο κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποίησε η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία» στο πλαίσιο του έργου «Μειώνω-Επαναχρησιμοποιώ-Ανακυκλώνω- Κομποστοποιώ στον Δήμο Δέλτα» με ακρωνύμιο «Κ.Α.Μ.Ε.».

Στη γιορτή αυτή θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος και των εμπειριών των παιδιών σε όλο το σχολείο, καθώς και στους γονείς των παιδιών που θα παρευρεθούν, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας στη μείωση των απορριμμάτων.

Κατά την εκδήλωση θα υπάρξει σύντομη παρουσίαση του προγράμματος από τις εκπαιδεύτριες της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ και παρουσίαση εμπειριών/δουλειάς των παιδιών (με μορφή σκετς, ανάγνωσης κειμένων σχετικών με το θέμα κ.ά.)

Ακόμα, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα δρώμενα/ εκθέσεις σε διάφορες «γωνίες» της αυλής

1) Καλλιτεχνική έκθεση των έργων των παιδιών (πίνακες με καπάκια και τσάντες από παλιό μπλουζάκι)

2) Ανταλλακτικό/Χαριστικό παζάρι (καλούνται όλοι/ες οι μαθητές/τριες να φέρουν πράγματα (π.χ. ρούχα, βιβλία) που δεν χρειάζονται από το σπίτι και θα ήταν διατεθειμένοι/ες να τα ανταλλάξουν/χαρίσουν.

3) Πίνακας με zero waste ιδέες
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ