Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΣΧΟΙΝΑΣ: ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Ο αντιπρόεδρος της Κομισόν λέει πως η απόφαση είναι ειλημμένη και το απόγευμα θα εξειδικευτεί ο τρόπος εφαρμογής της, καθώς και κάποια αιτήμα χωρών.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕ για ολική απαγόρευση στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Διαβάστε σχετικά - Κομισιόν: Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - Τι περιλαμβάνει το έκτο πακέτο κυρώσεων

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, η απόφαση είναι ειλημμένη και το απόγευμα σε συνεδρίαση των μόνιμων αντιπροσώπων της ΕΕ, θα εξειδικευτεί ο τρόπος εφαρμογής της, καθώς και κάποια αιτήματα μεμονωμένων χωρών.

Για το ρωσικό φυσικό αέριο και τον τρόπο πληρωμής του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι θα χρειαστούν λίγες ημέρες ακόμη για να βρεθεί λύση ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί.

Ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαΐου, σημειώνοντας ότι η απόφαση για μια κοινή αγορά ενεργείας -όπως έγινε και με τα εμβόλια του κορωνοϊού, έχει ήδη βρεθεί και ξεκινήσει με την κοινή απόφαση για την αγορά υγροποιημένου αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι ηγέτες θα συμφωνήσουν σε μια κοινή απόφαση για την ανακούφιση των ευάλωτων νοικοκυριών από τη ενεργειακή ακρίβεια, καθώς στην ΕΕ έχει διαπιστωθεί από τον Φεβρουάριο μια αρραγής ενότητα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ