Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΧΕΔΙΟ 20 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ - ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΣΕ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η υπουργός Παιδείας είπε ότι θα κατασκευαστούν 8.150 νέες κλίνες σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας, ενώ θα ανακαινιστούν οι υφιστάμενες εστίες.

Σχέδιο ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ για την ουσιαστική ανακαίνιση των υφιστάμενων φοιτητικών εστιών έχει καταθέσει η κυβέρνηση όπως ανακοινώσε στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Διαβάστε - Εστίες ΑΠΘ: 1.350 ψυχές σε γκρίζα κτήρια με υποδομές από το 1960- Θυμίζουν Ανατολικό Μπλοκ

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν 8.150 νέες κλίνες σε πέντε πανεπιστήμια της χώρας, σε Κρήτη, Θεσσαλία, Έβρο, Δυτική Μακεδονία και Δυτική Αττική, μέσω σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε ως άκρως επιτυχημένη την αστυνομική επέμβαση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, σημειώνοντας ότι μπήκε τέλος σε ένα κραυγαλέο καθεστώς ανομίας, που υπήρχε πολλά χρόνια και άλλοι εθελοτυφλούσαν.

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι σε έναν μήνα 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Γιέιλ, το Χάρβαρντ και το Κολούμπια έρχονται στην χώρα μας, για κοινά πρόγραμμα σπουδών, αγγλόφωνα προγράμματα, αλλά και ανταλλαγές καθηγητών, ερευνητών και φοιτητών.

Η υπουργός δήλωσε ακόμη ότι φέτος έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευτικών όλων των εποχών, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση διόρισε 6.000 εκπαιδευτικούς στην ειδική αγωγή ενώ μέχρι τώρα δεν είχε διοριστεί ούτε ένας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ