Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020
x

ΣΑΡΩΣΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ: ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΕ 13.693 ΑΤΟΜΑ

Κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου έως και 16 Αυγούστου 2019 συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Περιπολιών 692 άτομα

Μέσα σε περίπου επτά μήνες το τμήμα Περιπολιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ελέγχους σε 13.693 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου έως και 16 Αυγούστου 2019 προσήχθησαν, εφόσον συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις, 511 άτομα και
συνελήφθησαν 692 άτομα για περιπτώσεις παρεμπορίου, κλοπών – ληστειών, για παραβάσεις των Νόμων περί τελωνειακού κώδικα, αλλοδαπών, όπλων, εξαρτησιογόνων ουσιών και για άλλα αδικήματα.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Περιπολιών βεβαίωσαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα κατά τη διάρκεια ελέγχων.

Το Τμήμα Περιπολιών, που ξεκίνησε αρχικά τη λειτουργία του με πεζές περιπολίες και επέκτεινε τη δράση του με τη διενέργεια περιπολιών με ποδήλατα, κινούμενο σε τρείς τομείς, κυρίως στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιείται καθημερινά έως οκτώ πεζές περιπολίες και δύο περιπολίες με ποδήλατα, σε ωράριο που καλύπτει από τις 07:00 – 02:00, κατά περίπτωση. 

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Τμήμα Περιπολιών:

επιλαμβάνονται άμεσα σε περιστατικά αστυνομικού ενδιαφέροντος,
περιπολούν με στόχο την πρόληψη της παραβατικότητας,
βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες και τους επαγγελματίες που κινούνται και δραστηριοποιούνται στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, ενώ ταυτόχρονα
ενημερώνουν και παρέχουν τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος σε επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έθεσε μεταξύ των πρωταρχικών της στόχων την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και την καλλιέργεια πνεύματος αμοιβαίας συνεργασίας με τους πολίτες. Προς το σκοπό αυτό και με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας και ευρυθμίας της κοινωνικής ζωής, η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης αναπτύσσει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων».

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η άμεση και αυτοπρόσωπη εξυπηρέτηση και προστασία των επισκεπτών – τουριστών συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της πόλης, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και εργαζομένων στην ευρύτερη περιοχή, η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ