Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΜΑΤΑΡΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ COLUMBIA

O υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αλλά οικονομικοί λόγοι δεν του επέτρεψαν να αποκτήσει τον τίτλο σπουδών.

Σάλο προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα αποδήμων Αντώνη Διαματάρη αναφορικά με το κατά πόσο είναι πραγματικές οι μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο Columbia, όπως αυτές αναφέρονται στο βιογραφικό του.

Ο ίδιος με απάντησή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως παρακολούθησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Columbia, αλλά λόγοι οικονομικοί δεν του επέτρεψαν να αποκτήσει τον σχετικό τίτλο σπουδών.

Αναλυτικά, σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Διαματάρης τονίζει πως:  «Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό».

Εξηγεί στη συνέχεια, πως «προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών».

Καταλήγοντας στη δήλωσή του, εκφράζει τη λύπη του «αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

ΣΥΡΙΖΑ: Fake αριστεία

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση επί του θέματος, επικαλούμενος σειρά δημοσιευμάτων στον ομογενειακό Τύπο στις ΗΠΑ, «που παρουσιάζουν στοιχεία που αμφισβητούν το βιογραφικό του υφυπουργού Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη».

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ενώ ο κ. Διαματάρης δηλώνει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο Columbia, τα δημοσιεύματα αναφέρουν, επικαλούμενα στοιχεία από το ίδιο το πανεπιστήμιο, πως ο κ. Διαματάρης δεν αποφοίτησε ποτέ, αλλά απλώς εγγράφηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα!».

Η Κουμουνδούρου τονίζει πως «ο κ. Διαματάρης οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις αναγκαίες εξηγήσεις. Οφείλει δηλαδή να δημοσιοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο που αναφέρει στο βιογραφικό του σημείωμα” και καταλήγει αναφέροντας πως σε διαφορετική περίπτωση, ο Πρωθυπουργός “όχι μόνο πρέπει να τον απομακρύνει άμεσα, αλλά και να απολογηθεί στους πολίτες για την επιλογή του να τον τοποθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη fake αριστεία, ρουσφέτια και ψηφοθηρικές δοσοληψίες από την κυβέρνηση της ΝΔ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ