Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΡΩΣΙΑ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΑ 2/3 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΟΙ

«Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Ρώσος αντιναύαρχος Όλεγκ Ζουράβλεφ.

Την εξώθηση 130.000 προσφύγων από τη Συρία προς την Ελλάδα επιχειρούν οι τουρκικές αρχές, ενώ η πλειονότητα των προσφύγων αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι, δήλωσε ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ.

Τα δύο τρίτα αυτών των προσφύγων, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, του Ιράκ και αφρικανικών κρατών και όχι Σύροι.

«Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες, που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ζουράβλεφ του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Η Ρωσία δεν θα σταματήσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας για να λύσει τη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης

Η Ρωσία δεν θα σταματήσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας για να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε το Ελσίνκι με τον Φιλανδό ομόλογο του.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας χαρακτηρίζει «αβάσιμες» τις πληροφορίες περί προσφυγικής κρίσης στο Ιντλίμπ

Η Ρωσία απέρριψε σήμερα τις δηλώσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας και άλλων δυτικών χωρών για μεταναστευτικές ροές και ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες αυτές «αβάσιμες», μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι σχεδόν 200.000 πρόσφυγες βρίσκονται κοντά στην συροτουρκική μεθόριο εξαιτίας των μαχών στο Ιντλίμπ και ότι λιγότεροι από 35.000 άνθρωποι που προέρχονται από τις ζώνες όπου διεξάγονται εχθροπραξίες στην Συρία έχουν περάσει τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία, εντός του 2020.

Το Κρεμλίνο απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στη Συρία το 2019

Το Κρεμλίνο απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες που διατύπωσε η ανεξάρτητη επιτροπή του ΟΗΕ που ερευνά τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστηρίζοντας ότι οι ερευνητές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις συμβαίνει στο έδαφος.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά παρόμοιες κατηγορίες» δήλωσε ο Πεσκόφ σχολιάζοντας του ισχυρισμούς της επιτροπής ότι ο ρωσικός στρατός έβαλλε αδιακρίτως.

Ο Πεσκόφ επισήμανε ότι οι κατηγορίες αυτές διατυπώθηκαν «κυριολεκτικά μετά από δύο εικοσιτετράωρα αφότου οι τρομοκράτες στο Ιντλίμπ άρχισαν να επιτίθενται κατά των συριακών στρατευμάτων». «Είναι προφανές ότι καμία επιτροπή δεν μπόρεσε να έχει αξιόπιστη ενημέρωση για το τι γίνεται "στο έδαφος" και αναμφισβήτητα στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα για τις επιθετικές ενέργειες των τρομοκρατικών ομάδων, γεγονός που κάνει τις οποίες κρίσεις της επιτροπής μονόπλευρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η έκθεση της επιτροπής του ΟΗΕ διαπίστωσε ότι η Ρωσία, ο πιο σημαντικός σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης κατά των ανταρτών και μαχητών, έπληξε μία δημοφιλή αγορά και ένα στρατόπεδο προσφύγων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι κατά την περίοδο του Ιουλίου και Αυγούστου.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Υβ λε Ντριάν κατηγόρησε τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία, αφήνοντας το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου κατά τις επιθέσεις τους στην βορειοδυτική Συρία, δηλώνοντας ότι το Παρίσι θα τα τεκμηριώσει.

«Η επίθεση εκ μέρους της συριακής κυβέρνησης ενδέχεται να έγινε δυνατή χάρη στην αεροπορική υποστήριξη της Ρωσίας και να σημαδεύτηκε από συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δήλωσε Ζαν Υβ Λε Ντριάν.

«Αυτός είναι ο λόγος που λέω…ότι θεωρούμε σήμερα ότι αυτές οι παραβιάσεις είναι πιθανόν να θεωρηθούν εγκλήματα πολέμου και να τα τεκμηριώσουμε», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ