Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΡΩΜΗ: ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΡΙΦΙΦΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΠΟΥ ΕΣΚΑΒΕ

Πιστεύεται ότι ήταν μέλος συμμορίας, που προσπαθούσε να κάνει ριφιφί σε τράπεζα - Ολόκληρη επιχείρηση από την Πυροσβεστική.

Ολόκληρη επιχείρηση έστησε η πυροσβεστική στη Ρώμη για τη διάσωση ενός άνδρα, ο οποίος εγκλωβίστηκε σε σήραγγα, που κατέρρευσε κοντά στο Βατικανό.

Πιστεύεται ότι ήταν μέλος συμμορίας, που προσπαθούσε να κάνει ριφιφί σε τράπεζα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πυροσβέστες έσκαβαν επί οκτώ ώρες για να ανασύρουν τον άνδρα από τη σήραγγα κάτω από δρόμο στη δυτική Ρώμη και τελικά τον απεγκλώβισαν και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

«Δύο άνδρες από τη Νάπολη συνελήφθησαν για αντίσταση κατά της Αρχής και δύο από τη Ρώμη για καταστροφή δημόσιας περιουσίας», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Ο διασωθείς άνδρας, ένας εκ των δύο από τη Ρώμη, παραμένει στο νοσοκομείο, είπε. Και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε την έρευνα, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να είναι διαρρήκτες, είναι ένα από τα σενάρια».

Για τις ιταλικές εφημερίδες, ωστόσο, το κίνητρο είναι ξεκάθαρο, καθώς όπως σημείωσαν η σήραγγα εντοπίστηκα κοντά σε τράπεζα ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, που οι περισσότεροι λείπουν σε διακοπές και η Ρώμη είναι σχεδόν έρημη.

«Η συμμορία της σήραγγας», είχε πηχιαίο τίτλο η εφημερίδα Corriere della Sera, ενώ η Stampa έγραψε: «Έσκαψαν σήραγγα για να ληστέψουν τράπεζα, ο ένας θάφτηκε στο υπέδαφος».

Κάμερα κατέγραψε την πολύωρη επιχείρηση διάσωσης του εγκλωβισμένου από τη σήραγγα με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων. Η σήραγγα ξεκινούσε από άδειο κατάστημα, που είχαν νοικιάσει πρόσφατα οι συλληφθέντες.

«Νομίζαμε ότι το ανακαίνιζαν κι έτσι δεν μας μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά, ούτε ακούσαμε θορύβους», δήλωσε κάτοικος του ίδιου κτιρίου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ