Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ROBOCON 2019: ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ CONVENTION ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΑΚ

Το πρώτο Convention Ρομποτικής στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»,

Το «1st Greece Robo Con» φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης όλων όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη ρομποτική στη χώρα μας, όπως φορείς έρευνας και εκπαίδευσης, βιομηχανία λογισμικού και τεχνολογικού υλικού, εγκαταστάτες, εισαγωγείς και εξαγωγείς, ακόμη και χομπίστες ή καλλιτέχνες.

Το πρώτο Convention Ρομποτικής στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ-HELEXPO, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η θεματολογία του «1st Greece Robo Con» εστιάζει σε τεχνολογίες των πεδίων της κοινωνικής, της βιομηχανικής, της εκπαιδευτικής ρομποτικής,  της ρομποτικής στην υγεία  αλλά και σε εύρος άλλων τεχνολογιών που συνδέονται με τις τεχνολογίες ρομποτικής, όπως 3D printing, Virtual Reality κλπ.

Το RoboCon, που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εξελίσσεται σε συνεργασία φορέων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σκοπός του δεν είναι να αποτελέσει μόνον κλαδική έκθεση ή μόνο συνέδριο, αλλά ένα γεγονός τύπου convention, δηλαδή να εξελιχτεί σε τόπο συνάντησης και δικτύωσης όσων ερευνούν, όσων δημιουργούν, όσων διοργανώνουν και όσων θέλουν να μένουν ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας.

Με τον τρόπο αυτόν θα αναδειχθεί το δυναμικό της Περιφέρειας, αλλά και ευρύτερα της χώρας, που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της ρομποτικής τεχνολογίας και θα χτίσει γέφυρες άμεσης επικοινωνίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα. Επιπλέον θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τις δημιουργίες, τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ρομποτικής στην παραγωγή και στην κοινωνία.

 Στο RoboCon 2019 θα συμμετάσχουν ερευνητικοί φορείς, επιχειρήσεις ανάπτυξης και εγκατάστασης ρομποτικών τεχνολογιών, καθώς και εκπαιδευτικοί φορείς, κυρίως από το χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου θα παρουσιάσουν τεχνολογίες και υπηρεσίες που αναπτύσσουν. Στοχεύοντας στην βιωματική προσέγγιση του κοινού, θα υπάρχουν δραστηριότητες και διαγωνισμοί στους οποίους οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν, ενώ δεν θα λείψουν και οι εκπλήξεις και τα δώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται  την ιστοσελίδα: www.robocon.gr ή να επικοινωνούν με τη διεύθυνση: info@robocon.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ