Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020
x

ΡΕΝΤΣΙ:ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει ως απλώς θεατής και θα πρέπει να αποφασίσει τι ρόλο θα αναλάβει στη διεθνή σκηνή.

Μήνυμα με αποδέκτη τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Μιλώντας στο Sea Tourism Summit του Economist στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, ο κ. Ρέντσι τόνισε πως «είναι απίθανο να επιτρέπουμε στον Ερντογάν να αποφασίζει τι θα γίνει στη Λιβύη».

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει ως απλώς θεατής, για παράδειγμα, μπροστά στον σινοαμερικανικό εμπορικό πόλεμο. Θα πρέπει να αποφασίσει τι ρόλο θα αναλάβει στο σημερινό διεθνές σκηνικό», σημείωσε ευρύτερα ο κ. Ρέντσι.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μόλις η Ευρώπη ξυπνήσει και ξεφύγει από την καθημερινή γραφειοκρατία της, δημιουργώντας ένα νέο όραμα, τότε ο λαϊκισμός θα εξαλειφθεί αμέσως».

Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι όλη η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη «ενέργεια» από τη γερμανική οικονομία, η οποία θα πρέπει να αλλάξει το επιχειρηματικό της μοντέλο περιορίζοντας τον ρόλο των εξαγωγών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ