Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
x

ΡΕΚΟΡ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ (VIDEO)

Τα οχήματα είτε εκτρέπονται της πορείας τους και χτυπούν σε παρακείμενους τοίχους, είτε συγκρούνται λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Παγοδρόμιο τον χειμώνα, λίμνη μετά από περίοδο βροχοπτώσεων και λασπότοπος με λακούβες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου.

Αυτή είναι η εικόνα για περίπου 25 μέτρα στην προέκταση Μακρυγιάννη στην περιοχή άνωθεν περιφερειακού του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, γεγονός που έχει μετατρέψει το συγκεκριμένο σημείο σε καρμανιόλα, μιας και τον τελευταίο χρόνο έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 12 τροχαία ατυχήματα.

Τα οχήματα είτε εκτρέπονται της πορείας τους και χτυπούν σε παρακείμενους τοίχους, είτε συγκρούνται λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, όταν οι οδηγοί χάνουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους.

Μάρτυρας πολλών  τροχαίων ατυχημάτων  έχει υπάρξει ο Δημήτρης Καΐσης, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων που βρίσκεται μπροστά στο επικίνδυνο σημείο του εν λόγω δρόμου.

Μάλιστα οι κάμερες του πρατηρίου έχουν καταγράψει ορισμένα σοκαριστικά ατυχήματα με τα ΙΧ να σμπαραλιάζονται πέφτοντας σε τοιχίο.

«Η συγκεκριμένη κατάσταση υφίσταται από το 2014, όταν ο δρόμος έπαθε καθίζηση από ύδατα που πέφτουν από το διπλανό ανεκμετάλλευτο χωράφι. Επιπρόσθετα ο δρόμος παρουσιάζει αρκετά τεχνικά λάθη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές λακούβες. Το χειμώνα τα νερά πάνω στο οδόστρωμα παγώνουν και γλυστρά τρομερά, ενώ μετά από βροχές τα νερά παραμένουν μέχρι και 15 μέρες στο σημείο», αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Καΐσης.Αξίζει να σημειωθεί πως κοντά στο σημείο υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου που τα σαββατοκύριακα αγωνίζονται μικρά παιδιά, με τον κίνδυνο να καραδοκεί σε κοντινό σημείο.

Όπως λέει ο κ. Καΐσης, έχει ενημερώσει εγγράφως την τεχνική υπηρεσία του δήμου για το ζήτημα από το 2014. Μάλιστα πρότεινε ο ίδιος να αναλάβει την επισκευή του δρόμου με δικά του έξοδα, πληρώνοντας εργολάβο να συντάξει μελέτη επισκευής. Ωστόσο αυτό δεν προχώρησε όπως λέει καθώς δεν μπορεί να γίνει επισκευή σε δρόμο που έχει κατασκευαστεί από άλλον φορέα.Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Κορδελιού Ευόσμου Αμβρόσιος Δανιηλίδης μιλώντας στη Voria, επισήμανε πως το πρόβλημα προέρχεται από τα ανεξέλεγκτα ύδατα που εισρέουν στο οδόστρωμα από το ανεκμετάλλευτο χωράφι.

«Οι ιδιοκτήτες πρέπει να μεριμνήσουν για να ανακόψουν τη ροή υδάτων από το οικόπεδο στον δρόμο. Έχουμε προχωρήσει πολλές φορές σε επισκευή του δρόμου αλλά λόγω των νερών οι ζημιές επανέρχονται», εξηγεί ο κ. Δανιηλίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ