Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
x

ΡΕΚΟΡ ΜΕΘΗΣ ΣΕ ΑΛΚΟΤΕΣΤ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

Ένας 50χρονος στη Νέα Ιωνία Βόλου έσπασε το ρεκόρ στο αλκοτέστ. Είχε συλληφθεί τουλάχιστον άλλες πέντε φορές να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης.

Ρεκόρ στο αλκοτέστ για ένα 50χρονο στη Νέα Ιωνία Βόλου καθώς οδηγούσε μεθυσμένος και η μέτρηση έδειξε κατανάλωση αλκοόλ σε ποσοστό 2,75 μιλιγκράμ ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα!

Όπως μετέδωσε το e-thessalia.gr, ο 50χρονος προσήχθη στον εισαγγελέα υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου και στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, που του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης.

Όπως έγινε γνωστό στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο 50χρονος είχε συλληφθεί τουλάχιστον άλλες πέντε φορές κατά το παρελθόν, να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης.

Απολογούμενος δήλωσε στο Αυτόφωρο πως ήταν στενοχωρημένος, πως έπινε από νωρίς προχθές το βράδυ και πως είχε καταναλώσει δύο-τρία μπουκάλια κρασί.

Δήλωσε ακόμη πως φταίει, ενώ ανέφερε πως το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε, ήταν της μητέρας του.

Στη δίκη έγινε γνωστό πως το όχημα ήταν ανασφάλιστο, ενώ από τον 50χρονο είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης, διότι είχε συλληφθεί να οδηγεί πάλι υπό την επήρεια μέθης.

«Πιείτε όσο θέλετε, αλλά μην οδηγείτε», ανέφερε ο εισαγγελέας, ενώ το δικαστήριο του επέβαλε και χρηματική ποινή 1200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση των πινακίδων και της αδείας κυκλοφορίας για έξι μήνες.

Είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου, ενώ στον έλεγχο διαπιστώθηκε, τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη μέτρηση, πως είχε καταναλώσει αλκοόλ σε συγκέντρωση 2,75 mg/l.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας σε όλη την Θεσσαλία κατά το Νοέμβριο φέτος συνελήφθησαν 127 οδηγοί για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη) και 319 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ