Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τόνισε πως δεν συμμερίζεται τις εκτιμήσεις που αναπαράγονται στα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με τον κίνδυνο μιας νέας κρίσης χρέους

Δεν βλέπει κίνδυνο για τη βιωσιμότητα του χρέους καμίας χώρας της Ευρωζώνης, με τα σημερινά δεδομένα, υποστήριξε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στον Economis.

Παράλληλα τόνισε πως δεν συμμερίζεται τις εκτιμήσεις που αναπαράγονται στα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με τον κίνδυνο μιας νέας κρίσης χρέους για την Ευρωζώνη.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στην αξιοσημείωτη πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, ενώ μιλώντας συνολικά για την Ευρωζώνη σημείωσε πως τα λάθη που έγιναν πριν την κρίση δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ESM εξήγησε γιατί η ελληνική οικονομία επηρεάζεται πολύ λιγότερο από άλλα κράτη μέλη της Ευρωζώνης από την τρέχουσα κρίση δεδομένου ότι είναι καλύτερα προστατευμένη από τη μεταβλητότητα των αγορών - και λόγω ESM όπως σημείωσε- ενώ η ύπαρξη υψηλών ταμειακών διαθεσίμων σημαίνει πως δεν υπάρχει πίεση άντλησης κεφαλαίων από τις αγορές.

Τέλος, ανάφερε ότι η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία συνιστά παράλληλα ένα σημαντικό βήμα προς την κανονικότητα, ενώ οι προκλήσεις που παραμένουν απαιτούν μεταρρυθμίσεις οι οποίες όπως σημείωσε με έμφαση «είμαι σίγουρος πως θα συνεχιστούν».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ