Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΑΗΔΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΣΘ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, με τον οποίο συζήτησαν για τα προβλήματα του δήμου.

Ενημερωτική συνάντηση είχαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος και αντιπροσωπεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Συνέργεια #πρώτα η πόλη μας» με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις στον δήμο Θεσσαλονίκης και παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις για θέματα όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, η ανακύκλωση, το κυκλοφοριακό, το ωράριο φορτοεκφορτώσεων, το παραεμπόριο, η προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία.

«Οι έμποροι δυστυχώς, είχαμε τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω της οικονομικής κρίσης. Είχαμε 320.000 λουκέτα πανελλαδικά και δεν ίδρωσε το αυτί των κυβερνώντων. Αυτό είναι το παράπονο μας», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ζήτησε τη συνέργεια του δήμου.

«Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει πολύ την αγορά μίας πόλης αρκεί να το θέλει. Αρκεί να καταλάβει ότι αγορά είναι τα φώτα, η λάμψη της πόλης. Πόλη χωρίς αγορά δεν υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης και πρόσθεσε «Δε ζητάμε παράλογα πράγματα, να αλλαχτούν οι καμένες λάμπες, να είναι καθαροί οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, άλλωστε πρόκειται για υποχρεώσεις του δήμου».

Από την πλευρά του ο κ. Αηδονόπουλος τόνισε: «Η εμπειρία που έχω ως αυτοδιοικητικός αλλά και ως κάτοικος του κέντρου που περπατώ στην πόλη μου επιτρέπουν να έχω εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης. Με στενή και ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στη διοίκηση του δήμου και τον εμπορικό κόσμο είναι σίγουρο ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη θα βελτιωθεί».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνέργεια#πρώτα η πόλη μας» αναφερόμενος στην καθαριότητα τόνισε ότι για το κέντρο της πόλης ενδείκνυνται οι συμπιεστές κάδων μικρής χωρητικότητας -καθώς στο παρελθόν είχαν τοποθετηθεί πιλοτικά μεγάλοι κάδοι που -λόγω μεγέθους- αποσύρθηκαν και παρέμειναν σε Καπάνι και Μοδιάνο.

Σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις φορτοεκφορτώσεις επεσήμανε πως μπορούν να χρησιμοποιούνται μικρότερα οχήματα και όχι σε ώρες αιχμής, προφανώς με σωστό προγραμματισμό.

Αναφερόμενος στη διαχείριση  των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ο κ. Αηδονοπουλος είπε πως ο δήμος θα μπορούσε να προμηθευτεί μικρές πρέσες και οι επιχειρηματίες, απλά με ένα sms και κατόπιν συνεννόησης να βγάζουν τις σακούλες και τα χαρτοκιβωτια ώστε έμμεσα να μειωθούν και τα δημοτικά τέλη.

Ο κ. Αηδονόπουλος επισήμανε ότι η ύπαρξη της κυκλικής συγκοινωνίας θα τονώσει την καταναλωτική κίνηση και στις αγορές εκτός κέντρου ενώ για την αύξηση εγκληματικότητας σε περιοχές του κέντρου, πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες για αθλητικές δραστηριότητες -όπως η δημιουργία ενός γηπέδου 5x5 ή μίνι γκολφ αλλά και ο ηλεκτροφωτισμός θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον κ. Φιλιππίδη και για την πορεία υλοποίησης του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) που θα τονώσει και θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.

Τέλος, ο  πρόεδρος του ΕΣΘ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο και τα στελέχη του συνδυασμού. «Το έργο του επόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης δυσκολεύει από τον νόμο. Ελπίζω να κάνετε μία καλή αρχή. Με τέτοια ομάδα η επιτυχία είναι δεδομένη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ