Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τι προτείνει για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης ο πολιτευτής και ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών

«Ουσιαστικές παρεμβάσεις» για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης προτείνει ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών επιδιώκει να γίνει η παραλία (παλιά και νέα) πιο λειτουργική και πιο φιλική για τους μόνιμους κατοίκους και για τους τουρίστες, παρουσιάζοντας τέσσερις απλές προτάσεις.

«Στα 5 χιλιόμετρα του παραλιακού μετώπου δεν υπάρχουν λειτουργικές τουαλέτες. Αυτό αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα που σχετίζεται με την υγιεινή αλλά και τον πολιτισμό μας. Να δοθούν οι δημοτικές τουαλέτες σε ιδιώτες. Να παραχωρηθούν έστω και δωρεάν αρκεί να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στους πολίτες, με ένα αντίτιμο το οποίο θα συμφωνηθεί από πριν με το δήμο» αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

Όσον αφορά το σύστημα ποτίσματος της νέας παραλίας, επισημαίνει τα εξής: «Όταν βρέχει τα νερά της βροχής συγκεντρώνονται σε φυσικούς ταμιευτήρες όπου εκεί βρίσκονται κάποιες υποβρύχιες αντλίες και έτσι γινόταν το πότισμα των δέντρων. Πρόκειται για ένα αυτόνομο σύστημα, όμως χάλασαν 3-4 αντλίες και δεν λειτουργεί. Η νέα δημοτική διοίκηση  δεν έχει ακόμη προχωρήσει στις απαραίτητες επισκευές».

Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης κάνει μια πρωτοποριακή πρόταση που αποσκοπεί στην ασφάλεια των πολιτών. «Με πολύ εύκολο και ανέξοδο τρόπο, θα μπορούσαν να σημανθούν και να αριθμηθούν οι κολώνες φωτισμού της νέας παραλίας. Έτσι σε περίπτωση ανάγκης,  κάποιος  συμπολίτης μας να έχει τη δυνατότητα να δώσει κατευθείαν το στίγμα του, με βάση την αρίθμηση της κολώνας που βρίσκεται, για τη γρήγορη μετάβαση της αστυνομίας ή ασθενοφόρου και την παροχή βοήθειας» αναφέρει.

Χρόνιο ζήτημα αποτελεί η έλλειψη χώρων στάθμευσης που επιβαρύνουν περισσότερο την κυκλοφορία των οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους. «Μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής, οι πολίτες  αφήνουν τα αυτοκίνητα τους όπου να' ναι, ακόμη και δίπλα στη θάλασσα. Ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στο δήμο και βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Με λίγα χρήματα θα μπορούσε να διαμορφωθεί πολύ καλύτερα, να ασφαλτοστρωθεί, να διαγραμμιστεί έτσι ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση όλων των Θεσσαλονικέων στην παραλία» σημειώνει ο κ. Χαλιαμπάλιας. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ