Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΓΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζητάμε από κάθε φοιτητή και κάθε φοιτήτρια να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και φορέων, τονίζει η φοιτητική παράταξη.

Τη δική της πρόταση για εξ αποστάσεως μαθήματα στα Πανεπιστήμια μετά την αναστολή της λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού δίνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωση, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταθέτει πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας για διενέργεια εξ αποστάσεως μαθημάτων και εναλλακτικούς τρόπους εξέτασης.

- Remote εκπαίδευση. Είναι η πρακτική που έχουν υιοθετήσει τα περισσότερα πανεπιστήμια του εξωτερικού και αφορά τη βιντεοσκόπηση των παραδόσεων και την ανάρτησή τους στο e-class ή και στο e-learning από τον καθηγητή.
- Άμεση πραγματοποίηση μαθημάτων σε όλα τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες των Πανεπιστημίων θα παρέχουν στους φοιτητές εξ αποστάσεως εκπαίδευση (δυνατότητα παρακολούθησης διαλέξεων σε πραγματικό χρόνο), καθώς και τη δυνατότητα στους φοιτητές να συνομιλούν με καθηγητές και συμφοιτητές τους.
- Απαλλακτικές προόδους ή/και εργασίες. Εφόσον συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας των ιδρυμάτων κάθε καθηγητής θα έχει τη δυνατότητα να θεσπίσει εξέταση του μαθήματός του με απαλλακτικές προόδους ή/και εργασίες.  Οι απαλλακτικές εργασίες θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή.

Οι προτάσεις αυτές, όπως τονίζει η φοιτητική παράταξη, αποτελούσαν πάγια αιτήματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με στόχο τον εκσυγχρονισμό των μαθημάτων. Πλέον η εφαρμογή και η θεσμοθέτησή τους κρίνεται επιτακτική, προκειμένου οι φοιτητές πανελλαδικά να ολοκληρώσουν το εξάμηνό τους και την διδακτέα ύλη ομαλά, τονίζει.

«Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζητάμε από κάθε φοιτητή και κάθε φοιτήτρια να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών και φορέων που αφορούν τα μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης του ιού Covid-19. Στην υποψία ύπαρξης συμπτωμάτων του κορωνοϊού επικοινωνούμε με το γιατρό μας και την ειδική γραμμή του ΕΟΔΥ (1135). Αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και μένουμε σπίτι», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ