Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021
x

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας επέβαλαν πρόστιμα 300 ευρώ σε εργαζομένους βιοτεχνίας στο Ωραιόκαστρο για μη χρήση μάσκας.

Πρόστιμα σε τέσσερις εργαζομένους σε βιοτεχνία του Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη επέβαλαν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την παραβίαση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το πρόστιμο των 300 ευρώ έκαστος επιβλήθηκε στους εργαζομένους για μη χρήση μάσκας.

Συνολικά οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν τη Δευτέρα 75.590 ελέγχους και κατέγραψαν 1.657 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 508.400€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε  μια επιχείρηση.
 
Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (67.527).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1.    Μη χρήση μάσκας
2.    Μη νόμιμη μετακίνηση
3.    Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου
4.    Διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:
 
1.    Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε  οκτώ (8) συλλήψεις  για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.
2.    Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη ιδιοκτήτη αποθήκης και του επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000€ διότι είχε μετατρέψει την αποθήκη σε γυμναστήριο, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
3.    Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
4.    Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000€ και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε έναν (1) ιδιοκτήτη καταστήματος καφέ – μπαρ στην Περιφέρεια Ηπείρου.
5.    Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000€ σε ένα (1) κουρείο για μη τήρηση του βιβλίου ραντεβού, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
6.    Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε τρία (3) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Κρήτης.
7.    Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη οδηγού ΙΧΕ και του επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ γιατί αρνήθηκε κατά την είσοδο του στην χώρα να υποβληθεί σε έλεγχο RAPID TEST, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Κιλκίς).
8.    Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
9.    Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000€ σε δύο (2) διοργανωτές κοινωνικής συνάθροισης σε σπίτι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
10.    Επιβλήθηκαν από το Λιμενικό πρόστιμα συνολικού ύψους 2.700€  σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.
11.    Επιβλήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Αθηνών πρόστιμα ύψους 600€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.
12.    Επιβλήθηκε από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. πρόστιμο  300€ σε ένα (1) κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
13.    Επιβλήθηκε από την ΕΑΔ πρόστιμο  300€  σε κατάστημα πώλησης τροφίμων για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος, στον Δήμο Καλλιθέας.
14.    Επιβλήθηκαν από την ΕΑΔ πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ (4x300€) σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας (εργαζόμενοι) σε βιοτεχνία, στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά χίλιες τετρακόσιες είκοσι δύο (1.422) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ