Τετάρτη 19 Μαΐου 2021
x

ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ 10ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μια γυναίκα, πιθανότατα η κοκκινομάλλα η οποία απήγαγε τη 10χρονη από τη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε και προσήχθη σε περιοχή της Πιερίας.

Στον εντοπισμό και την προσαγωγή μιας γυναίκας στην Πιερία για την αρπαγή και εξαφάνιση της 10χρονης από την Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr.

Η γυναίκα φέρεται να εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην παραλία της Κατερίνης. Πιθανότατα πρόκειται για την κοκκινομάλλα η οποία φέρεται να απήγαγε την ανήλικη, την ώρα που αυτή επέστρεφε από το σχολείο.

Η γυναίκα, η οποία σύμφωνα με το Open είναι περίπου 35 ετών, οδηγήθηκε και κρατείται στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η ίδια, σύμφωνα με το ΑΠΕ, φέρεται να είχε αναγνωριστεί από την ανήλικη ενώ η παρουσία της επιβεβαιώθηκε από κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε ταυτοποιήσει τα στοιχεία της και το τελευταίο 24ωρο οι έρευνες επικεντρώθηκαν εκτός Θεσσαλονίκης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές των διωκτικών Αρχών ανέφεραν ότι το πρωί του περασμένου Σαββάτου συνόδευσε την μικρή μαθήτρια με ταξί στην Καλαμαριά όπου την άφησε. Κατά τις ίδιες πηγές, η γυναίκα, που περιγράφεται στις καταθέσεις μαρτύρων ως κοκκινομάλλα, φέρεται να συνδέεται με το ευρύτερο περιβάλλον της Μαρκέλλας και πιθανότατα κατά το παρελθόν να διέμενε στην ίδια γειτονιά με την οικογένεια της μικρής μαθήτριας.

Από την κατάθεσή της στην αστυνομία εκτιμάται ότι θα δοθεί απάντηση σε μια σειρά από ερωτήματα με βασικότερο αυτό που αφορά το κίνητρο της πράξης της, αλλά και για τα ευρήματα των πρώτων τοξικολογικών εξετάσεων, σύμφωνα με τα οποία στον οργανισμό της 10χρονης βρέθηκαν ουσίες που εμπίπτουν στις διατάξεις των ψυχοτρόπων ουσιών (ναρκωτικά).

Το χρονικό

Η μικρή εξαφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη το μεσημέρι, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της από το σχολείο.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που χωρίστηκαν με έναν συμμαθητή της, μια γυναίκα με κόκκινα μαλλιά τη φώναξε με το όνομά της. Την πλησίασε και από εκείνη τη στιγμή χάθηκαν τα ίχνη της. Η 10χρονη έχει ήδη αναγνωρίσει την κοκκινομάλα που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής της.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση όλων των αρχών και εθελοντικών ομάδων για τον εντοπισμό του παιδιού, το οποίο βρέθηκε μετά από 44 ώρες στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Διαβάστε - Αίσιο τέλος για τη 10χρονη-Βρέθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη  

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, στο διάστημα αυτό στην μικρή είχαν χορηγηθεί ψυχότροπες ουσίες.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Κοκτέιλ ναρκωτικών χορηγήθηκε στην 10χρονη

Η λιτή πρώτη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εμπλεκόμενη γυναίκα που σχετίζεται με την υπόθεση της ανήλικης για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση στις 11.06.2020. Θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ