Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
x

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ MEDIA MARKT ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ OLYMPIA

Ο Σύλλογος με επιστολή που απέστειλε στην Υπουργό Εργασίας ζητεί την παρέμβασή της για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων της Media Markt

Σε συμφωνία εξαγοράς και συγχώνευσης της Media Markt φέρεται να έχει καταλήξει ο όμιλος Olympia, που έχει τα καταστήματα PUBLIC, σύμφωνα με τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ».
 
Ο Σύλλογος μάλιστα υποστηρίζει ότι η συμφωνία φέρεται να έχει κατατεθεί προς έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για το θέμα ο Σύλλογος με επιστολή που απέστειλε στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ζητεί την παρέμβασή της για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων της Media Markt.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «σήμερα η εταιρεία έχει περιορίσει τον αριθμό των καταστημάτων της σε 12 και μάλιστα σε τέσσερις γεωγραφικές περιοχές (Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη), λόγω του σφοδρού ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει, γεγονός που ενισχύει τις πληροφορίες μας περί επιχειρηματικής «κινητικότητας» τέτοιου τύπου».

Ωστόσο, όπως αναφέρει, «κανένας δεν φαίνεται να έχει πληροφόρηση γύρω από την πιθανή συμφωνία, ούτε βεβαίως υπήρξε επίσημη διαβούλευση όπως ο νόμος ορίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες των εργαζομένων και όλες αυτές οι ενέργειες πιθανόν να υποκρύπτουν κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων περί μεταβίβασης επιχείρησης. Δια της τακτικής δηλαδή που ενδεχομένως ακολουθείται και εν ελλείψει κάθε, έστω και στοιχειώδους, ενημέρωσής των εργαζομένων περί της μεταβιβάσεως που μάλλον έχει συντελεστεί ή και της οριστικής μεταβίβασης που επίκειται να συντελεστεί, διαφαίνεται ότι πιθανόν επιχειρείται αποφυγή εφαρμογής των προστατευτικών -σε περίπτωση μεταβίβασης- διατάξεων της κείμενης εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας».

«Δεδομένης δε της σοβαρότητας της κατάστασης ζητήσαμε την άμεση παρέμβασή της Υπουργού Εργασίας, ώστε να διακριβωθεί μέσω της Επιτροπής Ανταγωνισμού η πληροφορία και να προστατευτούν - διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων - μελών μας.

Οι εμπλεκόμενες εταιρείες οφείλουν να απαντήσουν άμεσα για το τι ακριβώς συμβαίνει, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους και τις οργανώσεις που τους εκπροσωπούν να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους», καταλήγει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ