Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020
x

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ο προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από καρδιολόγο στο κτήριο της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. (ΚΑΠΗ) του δήμου Λαγκαδά κατόπιν ραντεβού.

Δωρεάν υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής διοργανώνει στις 1 και 2 Σεπτεμβρίου ο δήμος Λαγκαδά μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού και του ΚΕΠ Υγείας, στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Ο προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. (ΚΑΠΗ) στον 3ο όροφο κατά τις πρωινές ώρες κατόπιν ραντεβού, από έναν καρδιολόγο της Δομής Βοήθεια στο Σπίτι μαζί με μια νοσηλεύτρια του Δήμου.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να υποβληθούν στην εν λόγω εξέταση, να επικοινωνήσουν με τους υπαλλήλους του γραφείου Δημόσιας Υγείας του Δήμου, στα τηλέφωνα 23940 20843, 23940 20802.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν ειδική φόρμα εγγραφής στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λαγκαδά, πριν την εξέταση.

Μπορούν να συμμετέχουν όσοι πολίτες διαμένουν στα όρια του δήμου Λαγκαδά και να είναι ηλικίας άνω των 65 ετών.

Επίσης μπορούν να εξεταστούν και άτομα άνω των 55 ετών, εάν έχουν σχετικό ιστορικό στο συγγενικό τους περιβάλλον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ