Παρασκευή 23 Απριλίου 2021
x

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Νέες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του με την Άνγκελα Μέρκελ που τον κάλεσε σε διάλογο με την Ελλάδα

Προκλητικές δηλώσεις έκανε για μια ακόμα φορά το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του με την Άνγκελα Μέρκελ που τον κάλεσε σε διάλογο με την Ελλάδα στη βάση του διεθνούς δικαίου.

«Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

«Η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη θάλασσα ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της» υποστήριξε ακόμα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε τις εμπρηστικές δηλώσεις του στη ναυτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2021» που, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή, πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αναμένει από την Τουρκία να ορίσει την ημερομηνία για το δεύτερο γύρο των διερευνητικών επαφών που θα διεξαχθούν στην Αθήνα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ