Κυριακή 18 Απριλίου 2021
x

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ-ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Tο νοσοκομείο της πόλης αυτή τη στιγμή από τις 240 κλίνες που έχει τις 140 τις μετέτρεψε σε κλίνες Covid. Σπεύδει κλιμάκιο ιατρών από Θεσσαλονίκη.

Ιδιαίτερα σοβαρή φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Δράμα όπου η διασπορά του κορωνοϊού έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα.

Μάλιστα, λόγο της κατάστασης στην περιοχή σπεύδει σήμερα ομάδα ιατρών από τη Θεσσαλονίκη, για να βοηθήσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας αλλά η πόλη

Επικεφαλής της ομάδας είναι ο διευθυντής της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας, όπως μετέδωσε το MEGA.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζόμενων στο νοσοκομείο της Δράμας Ιωάννη Παπαδόπουλο, ένας τους τέσσερις είναι θετικός στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα της ανατολικής Μακεδονίας.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν» επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος σημείωσε το νοσοκομείο αυτή την στιγμή από τις 240 κλίνες που έχει το νοσοκομείο τις 140 τις μετέτρεψε σε covid. «Έχουμε αναπτύξει τρεις κλινικές απλές covid δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς ενώ όσο αφορά τις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας (μεταβατικό στάδιο πριν τη ΜΕΘ)»

Παράλληλα, όπως ο ίδιος ανέφερε ενώ χτες έγινε η διακομιδή των ασθενών σήμερα πάλι υπάρχουν 2 ασθενείς που πιθανόν να χρειαστούν μεταφορά σε άλλες ΜΕΘ. «Αναζητούμε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου υπάρχει κρεβάτι θα μεταβούν και οι συγκεκριμένοι ασθενείς».

Όσον αφορά το προσωπικού του νοσοκομείου εξήγησε πως έγιναν γύρω στις 43 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού γύρω αλλά αυτή την στιγμή 80 νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό νοσεί από τον κορωνοϊό και 25 γιατροί. Δηλαδή 105 άτομα είναι εκτός. «Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 4 από τους οποίου οι 2 νοσούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως είναι περίπου 100.000 άτομα πληθυσμός αλλά εξυπηρετούν και όμορους νομούς ενώ είπε πως είναι θετικό είναι ότι χτες ο ΕΟΔΥ  ανακοίνωσε 24 θετικά κρούσματα στον νομό τους. «Είναι από τα λιγότερα τις τελευταίες μέρες».

 

 




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ