Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 09.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και θα γίνονται σε πολίτες που θα προσέρχονται πεζοί. 

Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η πρωτοβουλία του δήμου γίνεται στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests).

Προηγήθηκαν ήδη 429 έλεγχοι σε Πυλαία, Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι - Εξοχή και Πανόραμα, όπου προσήλθαν και εξετάσθηκαν μέχρι στιγμής περισσότεροι από 79.880 πολίτες.

Να σημειωθεί ότι τα rapid test θα πραγματοποιηθούν σε πεζή ανοιχτή δειγματοληψία. 

Συγκεκριμένα τα rapid test θα πραγματοποιηθούν στις δημοτικές κοινότητες ως εξής:

-Δευτέρα 10 Οκτωβρίου έως και Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στην Πυλαία, στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο Πυλαίας, Πολυτεχνείου 20

-Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Ασβεστοχώρι, πίσω από το ΚΑΠΗ, Ευζώνων 1

-Τρίτη 11 Οκτωβρίου στον Χορτιάτη, στην αίθουσα Μανωλεδάκη, δίπλα από το κοινοτικό κατάστημα

-Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στο Φίλυρο, στο κοινοτικό κατάστημα

-Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο Πανόραμα, έμπροσθεν ΚΑΠΗ Πανοράματος

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 09.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι και όπως προαναφέρθηκε σε πολίτες που θα προσέρχονται πεζοί. 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. ταυτότητα, άδεια οδήγησης, διαβατήριο κτλ) και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

Η βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19 εκδίδεται από το https://bit.ly/2X8fOYΒ με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ