Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021
x

ΠΩΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τον καρκίνο σε μικρές ηλικίες από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το ΕΚΠΑ.

Ο Σεπτέμβριος έχει ορισθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο μήνας ενημέρωσης για την αντιμετώπιση του παιδιατρικού καρκίνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάση Εξαδάκτυλο και τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνο Δημόπουλο, συνδιοργανώνουν ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση ενημέρωσης την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 18:30.

Η εκδήλωση με τίτλο «Μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας-Η μάχη που μπορούμε να κερδίσουμε» θα είναι ανοιχτή στο διαδίκτυο. Η σύνδεση θα γίνει μέσω του link https://www.livemedia.gr/childhoodcancer

Εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας στη συζήτηση λαμβάνει μέρος η Υφυπουργός Ζωή Ράπτη.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν με ομιλίες και μηνύματα:

Θανάσης Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Θάνος Δηµόπουλος, Πρύτανης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών
Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών µε καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.
Αναστασία Σταµατέα, Πρόεδρος Συλλόγου «η Πίστη» Σύλλογος γονέων-παιδιών µε καρκίνο.
Μένια Κουκουγιάννη, Συνιδρύτρια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ Ενηµέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία, Μέλος Διοικητικού Συµβουλίου του PANCARE, µέλος στο Research & Innovation Group του CCI Europe.

President, Prof. Pamela Kearns, SIOPE (The European Society for Pediatric Oncology).

Φανή Αθανασιάδου -Πιπεροπούλου, Οµ. καθηγήτρια Παιδιατρικής Αιµατολογίας -
Ογκολογίας του ΑΠΘ.

Αντώνης Καττάµης, Καθηγητής Παιδιατρικής Ογκολογίας Αιµατολογίας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιµατολογίας Ογκολογίας.

Εµµανουήλ Χατζηπαντελής, Αν. Καθηγητής Παιδιατρικής Αιµατολογίας Ογκολογίας ΑΠΘ.

Κατερίνα Κατσιµπάρδη, Παιδίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής ΕΚΠΑ, Ακαδηµαϊκός Υπότροφος Παιδιατρικής Αιµατολογίας-Ογκολογίας, Α' Παιδιατρική Κλινικά ΕΚΠΑ, Νοσοκοµείο Παίδων "Η Αγία Σοφία".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ