Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ-ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΛΟΒΟ ΜΕΤΡΟ

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, υπογράμμισε ότι η προηγούμενη λύση οδηγουσε σε κολοβό μετρό.

Απάντηση στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η χθεσινή προαναγγελία του (δείτε εδώεδώ και εδώ) για απόσπαση και επανατοποθέτησης των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης η προηγούμενη λύση ήταν «μη λύση» και οδηγούσε σε κολοβό μετρό.

«Δεν είχα άποψη ισχυρή για το θέμα του σταθμού Βενιζέλου, μέχρι που ενημερώθηκα πλήρως από τον υπουργό, την Αττικό Μετρό και το ΤΕΕ. Η προηγούμενη λύση ήταν μη λύση, δεν είναι κοστολογημένη, δεν είναι βέβαιο αν ήταν τεχνικά εφικτή. Οδηγούσε σε κολοβό μετρό. Το συζήτησα με τον περιφερειάρχη και το νέο δήμαρχο και δεν υπήρξε καμιά αντίρρηση. Προφανώς και θα υπάρξουν και κάποιες αντιρρήσεις. Η απόσπαση και επανατοποθέτηση είναι σύννομη λύση, έχει εφαρμοστεί κι άλλου μέχρι και στο μετρό της Αθήνας, το ζήτημα αυτό έχει κριθεί και από το ΣτΕ. Συνεπώς, θα προχωρήσουμε σε αυτή τη λύση. Άλλωστε, όλοι οι φορείς συμφωνούν με την απόσπαση, μόνο ο τέως δήμαρχος κ. Μπουτάρης είχε διαφορετική θέση. Όποιος έχει άλλη άποψη είναι δικαίωμά του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη (σσ: ΣτΕ)», είπε ερωτηθείς για το μετρό ο κ. Μητσοτάκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ