Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
x

ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΩΣΗΣ

Οι χρονομισθωτές είχαν προβεί στη μίσθωση δωματίων στο Village Inn για 50 χρόνια, ωστόσο η διοίκηση Στέγγου δεν τις αναγνώρισε.

Η δικαίωση ήρθε από το Εφετείο για τους 233 χρονομισθωτές που έλαβε απόφαση υπέρ τους και κατά της εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ ΑΕ» για την υπόθεση της έξωσής τους από το συγκρότημα Village Inn.

H Τεχνική Ολυμπιακή ανακοίνωσε ότι με την υπ. αριθμ. 5468/2019 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών έγινε δεκτή έφεση 233 χρονομισθωτών κατά της εγγονής εταιρείας «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.».

Ως εκ τούτου εξαφανίσθηκε η πρωτόδικη υπέρ της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» απόφαση και επιδικάσθηκε υπέρ των χρονομισθωτών ποσό συνολικά ανερχόμενο σε 2.894.975,17 ευρώ νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής.

Σημειώνεται ότι επί του αυτού θέματος έχουν ήδη εκδοθεί υπέρ της «ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.» τέσσερις άλλες εφετειακές αποφάσεις με αντίδικους άλλους χρονομισθωτές.

Όπως σημειώνει ωστόσο η Τεχνική Ολυμπιακή, το ζήτημα θα κριθεί τελικά ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά στις προσπάθειες των περίπου 2.500 χρονομισθωτών του Village Inn στο Πόρτο Καρράς οι οποίοι διεκδικούν αποζημιώσεις για έξωση στην οποία υποχρεώθηκαν από το συγκρότημα το 2000.

Οι συγκεκριμένοι Ελληνες και αλλοδαποί πολίτες είχαν χρονομισθώσει από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη το 1990 δωμάτια στο Village Inn για 50 χρόνια (για μια εβδομάδα διακοπών κάθε καλοκαίρι) προκαταβάλλοντας το ποσό.

Η συμφωνία τηρήθηκε και από τη Εθνική Τράπεζα όταν πέρασε στον έλεγχό της το συγκρότημα λόγω χρεών. Όταν όμως πωλήθηκε το συγκρότημα στην Ολυμπιακή Τεχνική, η διοίκηση Στέγγου δεν αναγνώρισε τις μισθώσεις υποστηρίζοντας ότι δεν περιλαμβάνονται στο ενεργητικό.

Εκτοτε έγιναν πολλά δικαστήρια με τελευταίο αυτό του Μονομελούς Εφετείου στο οποίο είχε αναπεμπεί η υπόθεση από τον Αρειο Πάγο. Σημειώνεται πως από τους 2.500 χρονομισθωτές οι 1.700 δεν άντεξαν την αναμονή και τα έξοδα και έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες δικαίωσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ