Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΟΜΠΕΟ: ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ «ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ»

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε πως οι πολίτες της χώρας του θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι στόχοι που θα πληγούν συνδέονται με την προστασία τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα σεβαστούν «το διεθνές δίκαιο», μετά τις απειλές που διατύπωσε ο Ντόναλντ Τραμπ ότι έχουν κλειδωθεί 52 ιρανικοί στόχοι, ανάμεσά τους και ιστορικής αξίας τόποι, προκαλώντας κατακραυγή.

«Θα δράσουμε στο πλαίσιο του νόμου», δήλωσε στο δίκτυο ABC ο Πομπέο όταν ερωτήθηκε για το γεγονός ότι το ίδιο το Πεντάγωνο αναφέρεται στην ανάγκη προστασίας των πολιτισμικών αγαθών.

«Ο πρόεδρος Τραμπ δεν είπε ότι θα επιτεθεί σε κάποιο τόπο πολιτισμικής αξίας-διαβάστε τι είπε», είχε δηλώσει προηγουμένως στο Fox News ο Μάικ Πομπέο.

«Οι Αμερικανοί πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε στόχος που πιθανόν να πλήξουμε θα είναι νόμιμος στόχος και στόχος επιλεγμένος για συγκεκριμένη αποστολή, την προστασία και την υπεράσπιση των Αμερικανών», είπε ο Πομπέο.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες μέσω του Twitter ότι οι ΗΠΑ έχουν κλειδώσει 52 ιρανικούς στόχους, περιλαμβανομένων ορισμένων που είναι σημαντικοί για τον ιρανικό πολιτισμό».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ