Τετάρτη 14 Απριλίου 2021
x

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ MYTILINEOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εταιρεία MYTILINEOS υποστηρίζει εισοδήματα, φορολογικά έσοδα και θέσεις εργασίας και, κατ’ αντιστοιχία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η MYTILINEOS παράγει κάθε χρόνο αξιοσημείωτη οικονομική και κοινωνική αξία στη χώρα, ως υπεύθυνη επιχείρηση που αλληλεπιδρά με τους κοινωνικούς της εταίρους, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Μάιο του 2020, το τμήμα υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΕΥ πραγματοποίησε τη 2η μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικής επίδρασης της εταιρείας, με περίοδο αναφοράς το χρονικό διάστημα από 1η  Ιανουαρίου 2019 έως και 31η  Δεκεμβρίου 2019.

Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν, για μια ακόμα φορά την υπεύθυνη στάση και την ευρύτερη συνεισφορά της MYTILINEOS στην εθνική οικονομία και την απασχόληση, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη συλλογική προσπάθεια για την επίτευξη των Στόχων 8 & 9 Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, που σχετίζονται με την οικονομική ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης στον βιομηχανικό τομέα αντίστοιχα, τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η κοινωνική και οικονομική επίδραση της MYTILINEOS στην Ελλάδα προκύπτει από την οικονομική δραστηριότητα που προκαλεί σε όλη την αλυσίδα αξίας της, από την παραγωγή μέχρι την προώθηση και πώληση των προϊόντων της, προσθέτει.

Για τη λειτουργία της, η MYTILINEOS προμηθεύεται πρώτες ύλες, προϊόντα και υπηρεσίες από Έλληνες προμηθευτές, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως τον κλάδο ηλεκτρικής ενέργειας και αερίου, τον κλάδο των κατασκευών, τον κλάδο της μεταλλουργίας.

Έτσι, η εταιρεία υποστηρίζει εισοδήματα, φορολογικά έσοδα και θέσεις εργασίας και, κατ’ αντιστοιχία, το ίδιο ισχύει και για τους προμηθευτές και συνεργάτες της στη δική τους αλυσίδα αξίας.

Η MYTILINEOS με τη δραστηριότητά της:

• Δημιουργεί συνολική προστιθέμενη αξία €1,06 δισ. ίση με το 0,6% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας
• Συνεισφέρει φορολογικά  €301 εκατ. ίση με το 0,39% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους
• Υποστηρίζει συνολικά 13.802 θέσεις εργασίας που ισούνται με το  0,36% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα   
• Οι συνολικές θέσεις εργασίας που υποστηρίζει η MYTILINEOS, στηρίζουν το εισόδημα 31.745 πολιτών διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το κοινωνικό όφελος που δημιουργείται στην Ελλάδα από τις δραστηριότητες της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η λειτουργία της MYTILINEOS έχει πολλαπλασιαστικό όφελος για την ελληνική οικονομία καθώς για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς της MYTILINEOS δημιουργείται επιπλέον 1,34 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και για κάθε 1 ευρώ άμεσων φόρων της MYTILINEOS οι άμεσοι και έμμεσοι προμηθευτές της καταβάλλουν περισσότερα από 3 ευρώ φόρων ως αποτέλεσμα της συνεργασία στους με την εταιρεία.

Ακόμη, από κάθε 1 άμεση θέση εργασίας της εταιρείας υποστηρίζονται 4,5 επιπλέον θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία

Η πλήρης μελέτη της Κοινωνικο-Οικονομικής επίδρασης είναι εδώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ