Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ ΜΕ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η συνεργασία σε κοινά διασυνοριακά προγράμματα είναι κάποιοι από τους τομείς που πρόκειται να αναπτυχθούν μεταξύ των δήμων.

Μια ακόμα διεθνή συνεργασία ανέπτυξε ο δήμος Βόλβης με οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης της Βουλγαρίας, για την ανάπτυξη κοινών δράσεων, αλλά και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας.

Ο δήμαρχος του Παντσάρεβο Dimitar Sichanov, εκπροσωπώντας έναν από τους σημαντικότερους περιφερειακούς δήμους της Σόφιας, επισκέφθηκε τον Σταυρό και συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, υπογράφοντας πολύπλευρη συμφωνία.Ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η συνεργασία σε κοινά διασυνοριακά προγράμματα, είναι ορισμένοι από τους τομείς που πρόκειται να αναπτυχθούν ανάμεσα στους δυο δήμους. Ο κ. Λιάμας επισήμανε ότι οι βάσεις της συνεργασίας τέθηκαν το 2018 από τη συνάντηση που είχαν οι δυο δήμαρχοι, στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου στη διεθνή τουριστική έκθεση της Σόφιας, αποδεικνύοντας πόσο προσοδοφόρα είναι η απόφαση για αδιάλειπτη παρουσία του δήμου Βόλβης στις εκθέσεις τουρισμού των γειτονικών χωρών.

Σημειώνεται ότι ο δήμος Βόλβης έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πέρνικ και τους δήμους Ράντομιρ, Ράζλογκ και τώρα Παντσάρεβο, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη και ιδιαίτερα τη διευρυμένη παρουσία Βουλγάρων τουριστών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ