Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΘΑΣΟ

Η κυκλοφορία των αυτοκίνητων στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου γίνεται με τη χρήση αλυσίδων - Δεμένα τα πλοία για Θάσο

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου γίνεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ σε κάποιες περιοχές δεν λειτούργησαν πολλά σχολεία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας χιονίζει από νωρίς το πρωί σε όλες τις ορεινές τοπικές και δημοτικές κοινότητες των δήμων Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου, όπου η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εκχιονιστικά αυτοκίνητα και αλατιέρες των δήμων και της Αντιπεριφέρειας ρίχνουν συνεχώς αλάτι, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο των περιοχών.

Κλειστά είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις κοινότητες Νικήσιανης και Γεωργιανής του δήμου Παγγαίου.

Στη Θάσο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και από τα δυο λιμάνια, της Καβάλας και της Κεραμωτής, λόγω των θυελλωδών ανέμων, ενώ χιονίζει στις ορεινές κοινότητες του νησιού. Με απόφαση του δημάρχου, για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία θα παραμείνουν σήμερα κλειστά.

Στη Δράμα, από τις πρώτες πρωινές ώρες, επικρατεί μικρής έκτασης χιονόπτωση ακόμα και μέσα στην πόλη, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το οδικό επαρχιακό οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα στον δρόμο που οδηγεί στο Κάτω Νευροκόπι.

Στην Ξάνθη επικρατεί χιονόπτωση σε όλες τις ορεινές περιοχές, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στον δρόμο προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Με απόφαση του δημάρχου Μύκης κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, ενώ με απόφαση του δημάρχου Ξάνθης κλειστά έμεναν τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης.

Επίσης προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κυκλοφορία των υπεραστικών λεωφορείων από την πόλη της Ξάνθης προς τις ορεινές περιοχές.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διακοπές κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης - συσσώρευσης υδάτων εντοπίζονται σε:

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Επ. Ο. Ξυλαγανής – Ιμέρου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος (επ’ αόριστον).
Ιρλανδικές διαβάσεις
Αγ. Μαρίνας  Ιμέρου
Μωσαϊκού
Ηφαίστου
Μεσοχωρίου

Δ.Α.  ΔΡΑΜΑΣ
Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων στην Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από δ/ση Κοκκινογείων έως το Τελωνείο Εξοχής
Επ. Ο. Παρανεστίου - Πρασινάδας, από 16,5ο  έως 16,6ο χλμ., απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από κατολισθήσεις. Η κυκλοφορία διεξάγεται από το ρεύμα καθόδου. (επ’ αόριστον)
Από Πλατεία Οικισμού Πρασινάδας προς Ι.Μ. Μεταμόρφωσης,  από 15,5ο έως 15,6ο χλμ του δευτερεύοντος επαρχιακού δρόμου, απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, από κατολισθήσεις.  Η κυκλοφορία διεξάγεται από το κύριο επαρχιακό δίκτυο. (επ’ αόριστον)

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε:

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ

Στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Οργάνης - Μυρτίσκης – Πάτερμα – Κύμης – Εσοχής – Ραγάδας – Κέχρου – Χαράδρας.

Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ

Ε.Ο. Ξάνθης – Αγίου Κωνσταντίνου, από το 8ο χλμ έως το Συνοριακός Σημείο Διέλευσης Αγίου Κωνσταντίνου
π.Ε.Ο. Ξάνθης – Δράμας, από το 8ο έως το 33ο χλμ.  
Επαρχιακό δίκτυο Δήμου Μύκης.
Δημοτική οδό Σταυρούπολης – Δασικού χωριού
Δημοτικές οδούς του Δημοτικού διαμερίσματος Σταυρούπολης  
 
Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ

Στο ορεινό δίκτυο του νομού Καβάλας.
Επ. Ο. Ελευθερούπολης – Σερρών, από το ύψος των Αντιφιλίππων
Επ. Ο. Θάσου – Παναγίας, από το 2ο χλμ έως την Παναγία.    

Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ  

Ε.Ο.  Δράμας – Κ. Νευροκοπίου, από τη δ/ση Κοκκινογείων έως τη δ/ση Οχυρού
Ε.Ο. Δράμας – Ξάνθης, από δ/ση Πλατανιάς έως το Δ.Δ. Παρανεστίου.  
Επ.Ο. Δράμας – Αμφίπολης, από το ύψος της Μαυρολεύκης
Επ.Ο. Δράμας – Καλλιφύτου, από Καλλίφυτο έως το Μακρυπλάι
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ