Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021
x

ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΣΒΩΛΟΥ

Η παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης ισχυρίζεται ότι η συναυλία διαλύθηκε χωρίς λόγο αφού δεν υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Αδικαιολόγητη και προκλητική χαρακτηρίζει τη διάλυση της εναλλακτικής συναυλίας που διοργανώθηκε στη γειτονιά της Σβώλου η παράταξη «Πόλη Ανάποδα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε συναυλία από μουσικούς στα μπαλκόνια τους από την πρωτοβουλία «Η Γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου», ωστόσο υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας λόγω της συγκέντρωσης ατόμων κάτω από τα μπαλκόνια.

«Ενώ λοιπόν ξεκίνησε η μουσική και κάποιοι άνθρωποι άκουγαν διασκορπισμένοι στα πεζοδρόμια και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του ιού, εμφανίστηκαν περιπολικά και αρκετοί πεζοί αστυνομικοί και διέλυσαν  την όμορφη αυτή γιορτινή καλλιτεχνική δράση που δεν συνιστούσε κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Την ίδια στιγμή μάλιστα που έξω από τα λιγοστά ανοιχτά καταστήματα υπήρχαν απρόσκοπτα μεγάλες ουρές καταναλωτών...», αναφέρει χαρακτηριστικά η Πόλη Ανάποδα.

«Ζητάμε να μπει άμεσα ένα τέλος στον παραλογισμό και την ασυδοσία του κράτους και των αστυνομικών δυνάμεων, που με αφορμή την πανδημία και τα αναγκαία μέτρα καταπολέμησης του ιού, επιδιώκουν μια κοινωνία όπου δεν χωρούν πολίτες και δημότισσες που δρουν με αυτοοργάνωση, ευαισθησία και αλληλεγγύη, αλλά μόνο καταναλωτές», σημειώνει η παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ