Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΙΜΟΥΛΗ-ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΘΒΕ

Λάβρος κατά του απερχόμενου προέδρου του ΚΘΒΕ ήταν ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης για τα όσα ειπώθηκαν χθες εναντίον του.

Συκοφαντικά και δυσφημιστικά χαρακτήρισε ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης τα όσα είπε εναντίον του στη χθεσινή απολογιστική του συνέντευξη ο απερχόμενος πρόεδρος του ΚΘΒΕ Άρης Στυλιανού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North, ο κ. Κιμούλης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κ. Στυλιανού τον αποκάλεσε ψεύτη.

«Ψέματα είναι τα δύο ΦΕΚ στα οποία αναφέρθηκα; Είπε ότι κατέστρεφα οργανισμούς. Σιγά τους οργανισμούς που έχω διοικήσει. Μήπως με πέρασε για άλλον; Τι εννοούσε; Ότι κατέστρεψα το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επειδή παραιτήθηκα σε 17 μέρες, κάτι για το οποίο είμαι υπερήφανος; Ότι ήθελε έλεγε ο κ. Στυλιανού και μου θύμισε τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού που είχε γίνει viral. Είπε πως έκανα ιδιοτελείς παρατηρήσεις. Ναι, επειδή κατάλαβε πως το όνειρό μου ήταν να με σκηνοθετήσει το πουλέν του ο κ. Αναστασάκης στην Επίδαυρο, για να έχω στο βιογραφικό μου μια επιτυχία αντίστοιχη του “Ορέστη” του! Κι αυτός μου το αρνήθηκε και τώρα δεν ξέρω πώς να ζήσω... Ε μα είναι κωμικός ο άνθρωπος!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε μάλιστα θα μπορούσε να κάνει μήνυση και αγωγή στον Άρη Στυλιανού για όσα είπε.

«Το άρθρο 362 του Ποινικού Κώδικα είναι σαφές. Και σε συνέχεια, εκτός από τα χρήματα που θα έχανε, θα είχε και προβλήματα με το πανεπιστήμιο, βάσει του υπαλληλικού κώδικα που αναφέρει ρητώς περί συκοφαντικής δυσφήμισης. Αλλά προς το παρόν δεν θα το κάνω. Τον λυπάμαι και καταννοώ τη θλίψη του. Έζησε ένα θαύμα για κάποια χρόνα να τον προσφωνούν “κύριε πρόεδρε” και τώρα νιώθει πως το χάνει. Κατανόηση χρειάζεται και όχι αγωγή. Προς το παρόν…», είπε ο γνωστός ηθοποιός, περνώντας στη συνέχεια στην αντεπίθεση: «Τον άκουσα και απορούσα ειλικρινά πως διδάσκει αυτός ο άνθρωπος και μάλιστα σύγχρονη πολιτική φιλοσοφία. Ούτε μια φράση δεν μπορούσε να συντάξει. Χρησιμοποιούσε λόγο ασύντακτο και δυσκατάληπτο. Είχα μείνει άναυδος. Του προτείνω να διαβάσει προσεκτικά το βιβλίο του Deleuze “ο Σπινόζα και το πρόβλημα της έκφρασης”…»

Ο κ. Κιμούλης τόνισε μεταξύ άλλων πως η διοίκηση του ΚΘΒΕ αντικαταστάθηκε από το Υπουργείο με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που επιδείνωσε τον προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο με το οποίο όπως συμπλήρωσε, ούτως ή άλλως διαφωνεί, ενώ θύμισε πως και ο Γιάννης Βούρος αντικαταστάθηκε πριν ολοκληρώσει τη θητεία του που κράτησε μόλις δύο χρόνια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ