Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΟΕΔΗΝ: ΑΠΟΣΠΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως ενώ τα νοσοκομεία στενάζουν, το προσωπικό μετακινείται προκειμένου να στελεχωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα.

Μετακινήσεις προσωπικού από νοσοκομεία προκειμένου να στελεχωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση τα νοσοκομεία στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού. «Συνεχώς αυξάνεται η δουλειά λόγω πανδημίας. Αντί να τα ενισχύουν με προσωπικό τα αποψιλώνουν. Μετακινούν δεκάδες νοσηλευτές, επισκέπτες, μαίες από τα νοσοκομεία για να στελεχώσουν τα εμβολιαστικά κέντρα για το κορωνοϊό», τονίζει και διερωτάται «πού είναι η προετοιμασία που έγινε και πώς σχεδιάστηκε το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς ξέχασαν να προσλάβουν και να εκπαιδεύσουν προσωπικό».

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως το νοσοκομείο Πολυγύρου στη Χαλκιδική είναι στο κόκκινο.

Όπως καταγγέλει η Ομοσπονδία, «νοσηλεύουν 55 ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές, 6 στη ΜΕΘ στις 6 κλίνες που διαθέτει και 4 ασθενείς στη ΜΑΦ στις 5 κλίνες που διαθέτει, χωρίς ασφάλεια» ενώ ταυτόχρονα σημειώνει πως επειδή είχαν διασωληνωμένους ασθενείς στις κλινικές άνοιξαν τη ΜΑΦ 5 κλινών με λειψό και ανεκπεύδευτο προσωπικό.

«Πήραν προσωπικό από τμήματα χωρίς εκπαίδευση και τους ανέθεσαν να λειτουργήσουν ΜΑΦ και μεταφέρθηκαν οι διασωληνωμένοι ασθενείς από τους θαλάμους», τονίζει και συμπληρώνει πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας.

«Μπαίνουν στις κλινικές και τις ΜΕΘ κορωνοϊού με σακούλες σκουπιδιών στα πόδια. Δεν υπάρχουν ποδονάρια, σκουφιά, μάσκες υψηλής προστασίας ffp3. Το νοσοκομείο διαθέτει μοριακό αναλυτή αλλά δεν έχει αντιδραστήρια. Αυτή τη στιγμή έχει στη διάθεσή του αντιδραστήρια για 140 τεστ και κάνει 10 τεστ την ημέρα. Τα υπόλοιπα στέλνονται στη Θεσσαλονίκη και αργούν έως δύο ημέρες», επισημαίνει.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η διαλογή των ύποπτων κρουσμάτων γίνεται σε πολλές περιπτώσεις με rapid test, γεγονός που χαρακτηρίζει επικίνδυνο.

«Από 13 Νοεμβρίου έως σήμερα ξέφυγαν και νοσηλεύτηκαν σε κλινικές άλλων παθήσεων 9 περιστατικά κορωνοϊού. Η διασπορά είναι μεγάλη και νοσσούν πάνω από 30 συνάδελφοι. Υπηρετούν μόνο δύο πνευμονολόγοι γιατροί και ελάχιστο σποδεκατισμένο νοσηλευτικό προσωπικό», αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονίας, Μιχάλης Γιαννάκος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ