Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΟΕΔΗΝ: ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων των υγειονομικών οι οποίοι προσλήφθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.

Καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων, όπως και την απλήρωτη νυχτερινή εργασία, αλλά και τις αργίες προς τους υγειονομικούς υπαλλήλους, οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

«Σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας οι Υγειονομικοί που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας τέλος Μαρτίου η μισθοδοσία τους καταβάλλεται με καθυστερήσεις λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Επίσης δεν τους έχει καταβληθεί η αποζημίωση νυχτερινών και αργιών για όλους αυτούς τους μήνες που εργάζονται που είναι κατά μέσο 100 ευρώ το μήνα.

Παρά τις παρεμβάσεις μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν κατέστη δυνατόν να χρηματοδοτηθούν τα Νοσοκομεία από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να είναι σε θέση να καταβάλλουν δεδουλευμένες αποδοχές στο Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που προσλήφθηκε για τις ανάγκες αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Θεωρούμε απαράδεκτη την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων γιατί πολλοί από τους εργαζόμενους Υγειονομικούς αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους υγειονομικούς».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ