Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
x

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης από οπαδούς του Ιωνικού καταγγέλλει ότι έπεσε ο ποδοσφαιριστής Νταντρέι Νταγκό του Παναιτωλικού.

Ο Νταντρέι Νταγκό του Παναιτωλικού μέσα από ανάρτησή του στο instagram καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από οπαδούς του Ιωνικού.

Η ομάδα της Νίκαιας φιλοξένησε τους Αγρινιώτες για την έβδομη και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ. Ο Ιβοριανός ποδοσφαιριστής κάνει λόγο για ιαχές μαϊμούδων, βρισιές και φτυσίματα.

«Έμαθα πολλά σήμερα για τον ρατσισμό και τη ζωή. Όταν βλέπεις γυναίκες, άνδρες, ηλικιωμένους, ακόμα και παιδιά να σε προσβάλλουν, να σε φτύνουν και να ουρλιάζουν σαν μαϊμούδες νιώθεις λύπη για την επόμενη γενιά. Το ποδόσφαιρο πρέπει να εκπαιδεύει, είναι η πρώτη φορά που ζω κάτι τέτοιο. Ζήτω συγγνώμη εάν παρασύρθηκα εις βάρος της ομάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς του αντιπάλου για αυτό το μάθημα ζωής που θα με κάνει δυνατότερο. Ευχαριστώ τον Παναιτωλικό που ήταν μαζί μου καθώς και όλους τους συμπαίκτες μου», αναφέρει στην ανάρτησή του ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του Αγρινίου.

Ανακοίνωση μετά τις καταγγελίες εξέδωσε και ο Ιωνικός. Η ομάδα της Νίκαιας αναφέρει τα εξής: «Ο ρατσισμός δεν χωράει στο γήπεδό μας, ούτε στην κοινωνία και αυτό αποτελεί μια αρχή του συλλόγου μας. Λέμε όχι στον ρατσισμό και σε οποιαδήποτε διάκριση!

Θεωρούμε άδικο να λέγεται από έναν ποδοσφαιριστή σε ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον πως δέχτηκε ρατσιστικές επιθέσεις, προσβάλοντας έτσι τον κόσμο της Νίκαιας και τις προσφυγικές του ρίζες…

Σε μια περιοχή προσφύγων όπως η Νίκαια, που φιλοξενεί μετανάστες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, μοιάζει απίθανο να υπάρχουν ρατσιστικές συμπεριφορές και δεν έχουμε αντιληφθεί αν έχει γίνει κάποιο μεμονωμένο περιστατικό.

Σε μια ομάδα όπως ο Ιωνικός με ποδοσφαιριστές από 13 διαφορετικές εθνικότητες, θα ήταν αδύνατο να υπάρξουν ρατσιστικές συμπεριφορές προς κάθε άνθρωπο και προς πάσα κατεύθυνση. Θα ήταν σαν να προσβάλαμε ένα δικό μας παιδί!

Φαινόμενα ρατσισμού δεν υπήρχαν ποτέ στο γήπεδο της Νεάπολης, ούτε τα ανεχτήκαμε ποτέ, κάτι που έχουμε αποδείξει τόσα πολλά χρόνια με τις πράξεις μας.

Ευχόμαστε στην ομάδα του Παναιτωλικού και σε όλους τους ποδοσφαιριστές του να έχουν καλή συνέχεια με υγεία!»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ