Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ COSCO

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΟΛΠ Α.Ε. Cosco Shipping - To δώρο της CSCL στο υπουργείο.

Ένα αντίγραφο του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «CSCL Globe», μεταφορικής ικανότητας 19.100 TEU’s, ήταν το δώρο της China Shipping Container Lines (CSCL) προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το παρέδωσε στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. Cosco Shipping, Yu Zenggang, ο οποίος υπογράμμισε την άριστη σχέση που έχει αναπτύξει ο κινεζικός όμιλος με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με την εθνική οικονομία της χώρας, επισημαίνοντας ότι στόχος του κινεζικού ομίλου είναι να συνεχίσει να επενδύει δυναμικά στη χώρα, ώστε σύντομα, εντός των επομένων τεσσάρων-πέντε ετών, το λιμάνι του Πειραιά να έχει εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά κέντρα της Ευρώπης.

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε τον κ. Yu για το δώρο του και επισήμανε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ότι είναι έτοιμη να στηρίξει σημαντικές επενδύσεις, όπως αυτή της Cosco, που αυξάνουν δυναμικά την υπεραξία της χώρας.

«Έχουμε εγκρίνει ήδη ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο της Cosco, ύψους 610 εκατ. ευρώ, κι εργαζόμαστε από κοινού για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις επέκτασης αυτού του πλάνου. Θέλουμε και εμείς ως κυβέρνηση να δούμε το λιμάνι του Πειραιά να εξελίσσεται σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορευματικά λιμάνια της Ευρώπης και γνωρίζουμε ότι για να συμβεί αυτό απαιτείται στενή συνεργασία με τη διοίκηση του λιμανιού, σκληρή δουλειά, αλλά και συναίνεση, ώστε όλοι να κατανοήσουν τα οφέλη μιας τέτοιας θετικής εξέλιξης» τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Yu ενημέρωσε τον κ. Πλακιωτάκη ότι η ΟΛΠ Α.Ε. προχώρησε στη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών υγείας για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους επιβάτες της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του υπουργού να θωρακισθεί υγειονομικά το λιμάνι του Πειραιά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ