Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
x

ΠΙΘΑΝΗ ΒΥΘΙΣΗ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΙΑΠΩΝΙΚΟ

Η σύγκρουση έγινε στη θάλασσα της Ιαπωνίας - Δεν διατρέχουν κίνδυνο τα μέλη των πληρωμάτων - Πιθανή η βύθιση του βορειοκορεάτικου αλιευτικού

Ιαπωνικό περιπολικό και βορειοκορεατικό μεγάλο αλιευτικό συγκρούστηκαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας με αποτέλεσμα στο δεύτερο να σημειωθεί εισροή υδάτων και περίπου 20 μέλη του πληρώματός του να διατρέχουν κίνδυνο, γνωστοποίησε η ιαπωνική ακτοφυλακή. Το ιαπωνικό περιπολικό, το οποίο ανήκει στην υπηρεσία διαχείρισης αλιευμάτων, προσπαθεί να διασώσει το πλήρωμα του βορειοκορεάτικου αλιευτικού, ανέφερε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε σε θαλάσσια περιοχή 350 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της χερσονήσου Νότο, στην κεντρική Ιαπωνία, περί τις 09:10 τοπική ώρα [03:10 ώρα Ελλάδας], σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο οποίος συμπλήρωσε πως η ακτοφυλακή στέλνει περιπολικά στην περιοχή για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση διάσωσης. Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK και όσα αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο ιάπωνας υφυπουργός Γεωργίας, Δασών και Αλιευμάτων Χιρογιούκι Σουεμάτσου δήλωσε ότι το βορειοκορεάτικο αλιευτικό ενδέχεται να έχει βυθιστεί και ότι η σύγκρουση έγινε εντός της ιαπωνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ