Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1ΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Οι δανειολήπτες μπορούν να ενημερωθούν και να λάβουν βοήθεια για την υποβολή της αίτησής τους και από ειδική τηλεφωνική γραμμή

Toυς περίπου 25 χιλιάδες πελάτες της που είναι δυνητικά επιλέξιμοι για την ένταξή τους στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ενημερώνει η Τράπεζα Πειραιώς για τη δυνατότητα υπαγωγής τους στον νόμο 4605/2019.

Σύμφωνα με κύκλους της Τράπεζας, η Πειραιώς αποστέλλει στους δανειολήπτες της σχετικές επιστολές στις οποίες αναφέρεται ότι έχει ξεκινήσει η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας και ότι υπάρχει η δυνατότητα, έως τις 31/12/2019, να υποβάλουν αίτημα συναινετικής ρύθμισης των οφειλών, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου.

Οι δανειολήπτες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μπορούν να ενημερωθούν και να λάβουν βοήθεια για την υποβολή της αίτησής τους, από την ειδική τηλεφωνική γραμμή που έχει θέσει στη διάθεσή τους η Τράπεζα στον αριθμό 2103288300. Κατά τους ίδιους κύκλους, ενημέρωση και συνδρομή για την υποβολή της αίτησης θα μπορούν να λάβουν και σε καταστήματα του δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς όπου, όπως τονίζουν, εξειδικευμένα στελέχη θα τους παράσχουν κάθε βοήθεια ώστε να αξιοποιήσουν τα οφέλη του νόμου και, εφόσον πληρούν τα κριτήρια, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, προστατεύοντας την κύρια κατοικία τους, ενδεχομένως με συνεισφορά του Δημοσίου στο ποσό της μηνιαίας δόσης.

Όπως αναφέρεται στις επιστολές, συμπληρώνουν οι πηγές της τράπεζας, «σε πνεύμα καλής πίστης και με πρόθεση ειλικρινούς συνεργασίας, η Τράπεζα Πειραιώς, προσκαλεί τους δανειολήπτες να συνεργαστούν προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο μιας εξωδικαστικής ρύθμισης για την ομαλή αποπληρωμή των οφειλών τους».

Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν ότι η Τράπεζα «παρέχει παράλληλα στους δανειολήπτες της τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους, μέσα από μια λίστα ευέλικτων προγραμμάτων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτό, με στόχο την εύρεση μιας αμοιβαίως επωφελούς λύσης».


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ