Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΟΡΦΑΝΟ ΚΑΙ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΖΕΡΒΑ

Κριτική από τον Γιώργο Ορφανό για δημοτικά τέλη, καθαριότητα και πασαλάκια. Πώς σχολίασε η κ. Νοτοπούλου την έμφαση που δίνεται στην ευταξία

Επίθεση στη διοίκηση και στον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα εξαπέλυσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Γιώργος Ορφανός και Κατερίνα Νοτοπούλου, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Ορφανός υπενθύμισε τη δέσμευση Ζέρβα για 50% μείωση των δημοτικών τελών.

«Η απογοήτευση του δημάρχου ήταν φανερή, ούτε 45 μέρες και ξαφνικά βρίσκει τα προβλήματα. Διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν στόλοι, που ονειρευόταν, διαπίστωσε ότι υπάρχουν καθημερινές ανάγκες. Εγώ έχω μια απορία. Έχει υποσχεθεί 50% μείωση στα δημοτικά τέλη που θα πληρώνουν οι πολίτες για τέσσερα χρόνια. Αυτά τα χρήματα είναι ανταποδοτικά. Που σημαίνει ότι θα αφαιρέσει από τους πολίτες, δεν θα το βρει από κάπου αλλού. Αυτός ο στόλος που δεν υπάρχει πως θα τον φτιάξει; Ήταν υποσχέσεις στον αέρα ή ήταν υποσχέσεις που οδηγούν στην καταβαράθρωση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανός.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» τόνισε ότι «το επόμενο χρονικό διάστημα είναι πολύ χαρακτηριστικό, καθώς θα τεθούν στο τραπέζι οι πραγματικές ανάγκες του δήμου». Έκανε λόγο για κινήσεις που στόχο έχουν μόνο την εντύπωση. Αλλά αυτό, όπως είπε, στην πράξη δεν είναι ένα μέρος ενός συνόλου, τόνισε. Ο κ. Ορφανός κάλεσε τον δήμαρχο να είναι ειλικρινής απέναντι στον πολίτη.

Εμφανίστηκε αντίθετος με την αφαίρεση των πασαλακίων από την οδό Μητροπόλεων. «Δεν μου άρεσε καθόλου που ξήλωσε πέντε παλούκια από κάποιο σημείο, επειδή φώναξαν οι γείτονες. Πρέπει να υπάρχει ένα πρόγραμμα, μια σκέψη οργανωμένη, που φέρνει αυτό το αποτέλεσμα», σημείωσε.

«Το ξεκίνημα είναι πολύ αρνητικό», είπε ο κ. Ορφανός, στέλνοντας μήνυμα στον δήμαρχο ότι θα είναι στο πλευρό του εάν είναι στο πλευρό της πόλη και πως θα είναι απέναντί του εάν όσα κάνει αφορούν τον εαυτό του».

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε για διοίκηση μαστροχαλαστή.

«Θλίβομαι ιδιαίτερα όταν το όραμα σας για την πόλη συμπυκνώνεται στην ευταξία, στο νόμος και τάξη. Αυτό δεν είναι όραμα για την πόλη. Και η πόλη είχε όραμα τα προηγούμενα χρόνια και όχι μόνο για την κυκλοφορία», σημείωσε.

Η κ. Νοτοπούλου υπενθύμισε ότι συμφωνήθηκε με τον κ. Σχοινά ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει μια εθνική πρωτεύουσα εξωστρέφειας. «Εσείς δεν μοιάζει να έχετε πρόγραμμα. Θέλουμε απεγνωσμένα να το δούμε. Η διοίκησή σας σε μαστροχαλαστή φέρνει τον τελευταίο καιρό», υπογράμμισε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ