Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
x

ΠΥΡΑ ΑΥΓΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ

Κριτική από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι τερματίστηκε πρόωρα η θητεία του νυν δ.σ. για να μπουν στη θέση τους γαλάζια στελέχη.

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης Δώρα Αυγέρη τον διορισμό του νέου προέδρου της ΕΥΑΘ Παγίων Σάκη Τζακόπουλου (δείτε εδώ).

Η κ. Αυγέρη στη δήλωση της κάνει λόγο για συνέχεια διορισμού «ημετέρων», ενώ τονίζει το γεγονός ότι ο νυν πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κανονικά θα ολοκλήρωναν τη θητεία τους μετά από έναν χρόνο, ωστόσο αυτή διεκόπη όπως λέει ώστε να τοποθετηθούν «από στελέχη βγαλμένα για μια ακόμη φορά από τα μητρώα της ΝΔ».

Παράλληλα η κ. Αυγέρη αναφέρει το γεγονός ότι ο κ. Τζακόπουλος είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Ταχιάου, ενώ τονίζει το γεγονός ότι υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ το 2004, ενώ αντικαταστάθηκε επί ΝΔ το 2006, διερωτώμενη γιατί συνέβη αυτό.

«Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει για τη στελέχωση δημοσίων οργανισμών γνώριμους από την κομματική επετηρίδα της ΝΔ», σχολιάζει χαρακτηριστικά η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Αυγέρη:

«Δεν έχουν σταματημό οι διορισμοί ημετέρων από την κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή τη φορά τη σειρά πήρε η Εταιρία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Παγίων. Ο φορέας, που εκτός από ένα δημόσιο αγαθό, το νερό, διαχειρίζεται και μια εξ ολοκλήρου δημόσια περιουσία.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του συναρμόδιου υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης αντικαθίστανται ο πρόεδρος και  τα μέλη του ΔΣ-ενώ κανονικά η θητεία τους λήγει μετά από ένα χρόνο- από στελέχη βγαλμένα για μια ακόμη φορά από τα μητρώα της ΝΔ!  Μάλιστα, η σπουδή της κυβέρνησης να αναθέσει τα καθήκοντα στο νέο ΔΣ της ΕΥΑΘ Παγίων ήταν τέτοια, που "ξέχασε" να ενημερώσει προηγουμένως τα απερχόμενα μέλη του!

Μια απλή παραπομπή στα βιογραφικά στοιχεία του νέου προέδρου της ΕΥΑΘ Παγίων αρκεί:

  • Είναι δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης εκλεγμένος με τη δημοτική παράταξη του υποψηφίου δημάρχου και υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ (και αυτός ο ίδιος έχει διοριστεί πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ!)
  • Είχε διοριστεί διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ και το 2004 και πάλι επί κυβέρνησης ΝΔ. Παραμένει το ερωτηματικό γιατί αντικαταστάθηκε μετά από 2 χρόνια από την ίδια κυβέρνηση, ενώ τώρα επιστρέφει και πάλι με κυβέρνηση ΝΔ!

Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει για τη στελέχωση δημοσίων οργανισμών γνώριμους από την κομματική επετηρίδα της ΝΔ. Πλέον, η δήθεν αριστεία έχει καταντήσει το πιο μεγάλο πολιτικό ανέκδοτο, ήδη από τους πρώτους μήνες κι αυτής της δεξιάς διακυβέρνησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τη θυμηδία και την απογοήτευση που προκαλούν στους πολίτες αυτές οι πρακτικές της. Θα πρέπει, όμως, να αντιληφθεί ότι η εξειδίκευσή της στο μοίρασμα θέσεων δεν αφορά στις ανάγκες και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας.

Και μια προειδοποίηση:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στελέχη και παρατρεχάμενοί της να μην κάνουν καν υπόγειες σκέψεις για ιδιωτικοποίηση των παγίων περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ