Σάββατο 28 Μαΐου 2022
x

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Σφοδρά πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση σχετικά με τον τρόπο που πάρθηκαν τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Ιδιαίτερα σκληρή κριτική ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τη λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού νωρίτερα από την 3η Ιανουαρίου.

Για «απίστευτες», όπως τις χαρακτηρίζει, παλινωδίες του πρωθυπουργού κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενώ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως προσποιείται ότι παίρνει μέτρα και έχει κριτήριο το πολιτικό του κόστος.

Παράλληλα χαρακτηρίζει «ημίμετρα» τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας ενώ σχολίασε πως δεν ελήφθη κανένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ που όπως λέει, «καταρρέει».

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει πως τα μέτρα της κυβέρνησης για την έξαρση της πανδημίας από τη μετάλλαξη Όμικρον συνιστούν «παλινωδίες και καθυστερήσεις και έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί όταν υπήρχαν τα πρώτα δείγματα της υπερμεταδοτικότητας της Όμικρον στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι κυβερνήσεις των οποίων έδειξαν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα από την ελληνική», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στο τρίπτυχο εμβολιασμός - ενίσχυση του ΕΣΥ - μέτρα προστασίας, που αφορά:

Χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου χωρίς ραντεβού, σε επιπλέον από τα υπάρχοντα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

'Αμεση εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων για νοσηλεία περιστατικών covid, εάν υπάρξει ανάγκη.

Μέτρα κοινωνικών αποστάσεων και αποσυμφόρησης των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Επιδημιολογική επιτήρηση με επέκταση των σημείων όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν pcr και rapid test.

«Το κριτήριο του πολιτικού κόστους που καθοδηγεί τις αποφάσεις της Κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την κοινωνία και την οικονομία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

«Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης με τις παλινωδίες και τα "μπρος- πίσω", αλλά κυρίως με την άρνησή της να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας και να πάρει μέτρα στους βασικούς χώρους διασποράς;» τονίζει σε δήλωσή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, και επισημαίνει στη συνέχεια:

«Η απογείωση των κρουσμάτων, με ό,τι πιθανά ακολουθήσει σε νοσηλείες και θανάτους, από μόνη της επιβάλλει:

-Τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα για να προστεθεί προσωπικό και υποδομές στη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

-Μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς, τα μέσα μεταφοράς, τα σχολεία, τα οποία, παρά το ότι η εμπειρία των δύο χρόνων της πανδημίας έχει αποδείξει την αναγκαιότητά τους, η κυβέρνηση τα απορρίπτει ως περιττό κόστος.

-Τη διάθεση των ατομικών μέσων, όπως είναι οι μάσκες αυξημένης προστασίας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, χωρίς την επιβάρυνση του λαού με επιπλέον κόστος».

«Η απουσία αυτών των μέτρων -κι όχι οι έτσι κι αλλιώς αναμενόμενες μεταλλάξεις- είναι που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση, με τα ρεκόρ κρουσμάτων και την αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων, επιβεβαιώνοντας ότι ο εμβολιασμός, όσο αναγκαίος κι απαραίτητος είναι, άλλο τόσο δεν αρκεί από μόνος του για την αντιμετώπιση της πανδημίας» προσθέτει στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Κι αν τελικά, επιλογή της κυβέρνησης είναι η ανοσία της αγέλης, "γιατί τα μέτρα είναι πολυτέλεια", τότε η επιλογή των εργαζομένων, του λαού, είναι χωρίς καθυστέρηση να δυναμώσει την πάλη για να επιβάλει ο ίδιος μέτρα προστασίας της ζωής του».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ