Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΟΙΝΕΣ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 100.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΖΗΓΡΑ

Η υπόθεση για τους τρεις κατηγορούμενους αφορά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που υπογράφηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1998 στην Ελβετία.

Σε κάθειρξη έξι ετών και 100.000 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη και ο ξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε ελβετική εταιρεία.

Η υπόθεση για τους τρεις κατηγορούμενους αφορά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που υπογράφηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1998 στην Ελβετία από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα για το οποίο καταβλήθηκαν εφάπαξ 500.000 ελβετικά φράγκα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ομόφωνα έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα από κοινού ενώ έκανε δεκτό το αίτημα τους οι εφέσεις να έχουν αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 20.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σφοδρή αντίδραση της υπεράσπισης: Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή

Η εξέλιξη αυτή και το ποσό των 20.000 ευρώ που ορίσθηκε να καταβληθεί από τους καταδικασθέντες μέσα σε προθεσμία 10 ημερών προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης.

"Τους στέλνετε με μαθηματική ακρίβεια στη φυλακή. Έναν άνθρωπο που του χρωστάει η Ελλάδα, τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα.Ντροπή" ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, εκτός διαδικασίας.

"Είναι αδύνατον να καταβάλουν αυτό το ποσό. Αδυνατούσε να καταβάλει παράβολο. Είναι εδώ, με τον άνδρα της, τον ετοιμοθάνατο, το παιδί της" τόνισε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη.

"Δεν του επαρκεί η σύνταξη του έτσι κι αλλιώς. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρει αυτά τα λεφτά. Είναι 84 ετών" επισήμανε ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα.

Απερρίφθη το αίτημα της Σταμάτη για ελαφρυντικό

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Βίκυς Σταμάτη να της χορηγηθεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ήταν η μόνη απόκαταδικασθέντες που αιτήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικών.

"Ξαναζούμε την δίκη των εξοπλιστικών. Το δικαστήριο προσπάθησε να σταθεί στο ύψος του με πολλά προβλήματα ακυρότητας της δίκης" υπογράμμισε ο Γιάννης Παγορόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου

"Λυπάμαι που βλέπω ότι ο πήχυς κατέβηκε πολύ χαμηλά, πια. Ευτυχώς έχουμε τα υποβρύχια που αγόρασε ο Τσοχατζόπουλος για να μας θυμίζουν ότι ακόμα είμαστε ελεύθεροι Έλληνες", κατέληξε ο Γιάννης Παγορόπουλος.

Πηγή: thetoc.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ