Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020
x

ΟΙ ΚΑΔ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ- ΠΡΟΣΤΙΜΟ 10.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ

Ποιες επιχειρήσεις και υπηρεσίες εξαιρούνται και θα εξακολουθούν να λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα. Πρόστιμο και μετά λουκέτο στους παραβάτες.

Διευκρινίσεις σχετικά με τους ΚΑΔ επιχειρήσεων που υποχρεούνται βάσει της κυβερνητικής απόφασης να κλείσουν από τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 το πρωί έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως διευκρίνισε σχετικά με το τοπικό lockdown, που μεταξύ άλλων εφαρμόζεται σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κατερίνη (αναλυτικά εδώ), η απόφαση αυτή περιλαμβάνει δρταστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης (ΚΑΔ 5610), παροχής ποτών (ΚΑΔ 5630), τροφοδοσίας εκδηλώσεις catering (ΚΑΔ 5621), εκμετάλλευση κτήματος για τη διοργάνωσης γάμων (ΚΑΔ 93291103) και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (ΚΑΔ 932919001)

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά του περιορισμού εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery και take away, οι οποίες θα λειτουργούν σε πλήρες ωράριο αλλά χωρίς την πώληση αλκοόλ.

Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο 10.000, ενώ σε περίπτωση δεύτερης παράβασης αναστολή λειτουργίας για 20 μέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά οι έλεγχοι θα ενταθούν τα επόμενα 24ωρα.

Σε ό,τι αφορά τις λιτανείες, ο υφυπουργός σημείωσε ότι η ΚΥΑ είναι ξεκάθαρη για τις θρησκευτικές λειτουργίες. «Η μέχρι τώρα συνεργασία μας την Εκκλησία είναι εξαιρετική, αντιμετωπίζει το θέμα με εξαιρετική σοβαρότητα, η εικόνα που έχουμε είναι ότι σε όλες τις εκκλησίες τηρούνται όλα τα μέτρα», είπε, ενώ ενόψει Δεκαπενταύγουστου, επέστησε την προσοχή: «Ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του στις λιτανείες».

Επανέλαβε ότι αναστέλλεται κάθε δημόσια εκδήλωση με όρθιους, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων, διευκρινίζοντας ότι όπου υπάρχουν παραστάσεις με καθήμενους συνεχίζονται τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι από την 1η Ιουλίου έως την 10η Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 266.116 μοριακά τεστ σε 2.162.251 εισερχομένων στη χώρα και διαπιστώθηκαν 508 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά 164 παραμένουν ενεργά, 243 επέστρεψαν στις χώρες τους, ενώ 101 είναι πλέον μη ενεργοί και παραμένουν στην χώρα μας.

Ο Ν. Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη τήρησης από όλους και των ατομικών μέτρων προστασίας για να μην έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων.

«Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει να προστατεύσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, με τους ελέγχους επισκεπτών / τουριστών», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Καθημερινά μελετάμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των κρουσμάτων. Τελευταία μάς απασχολεί περισσότερο το ηλικιακό γκρουπ 24-69».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ