Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΟΦΤΗ ΣΤΟ 13033

Ο υπουργός σημείωσε ότι το 13033 δημιουργήθηκε για να διευκολύνονται οι πολίτες από το να τυπώνουν χαρτιά και φόρμες και ότι δεν υπάρχει κόφτης.

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο κόφτη για την αποστολή SMS στο 13033, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6 ο υπουργός ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «ένα, δεν υπάρχει κανείς κόφτης, και δύο, δεν κοιτάμε και δεν κοιτούσαμε τα δεδομένα αυτά».

Όπως εξήγησε ότι το 13033 δημιουργήθηκε «για να διευκολύνουμε τον κόσμο από το να τυπώνει χαρτιά και φόρμες».

Σημείωσε, επίσης, ότι «υπάρχουν όμως πολίτες που έχουν κάνει φραγή σε 5ψηφια νούμερα και αυτό επηρεάζει την επικοινωνία με 13033» προσθέτοντας ότι «μεγάλο ρόλο παίζει το σήμα που παίζει κανείς».

Το ίδιο εξέφρασε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ τονίζοντας πως όσα ίσχυαν στο πρώτο lockdown για τα SMS στο 13033 ισχύουν και για το δεύτερο.

Όπως εξήγησε το sms είναι σαν ένα κομμάτι, όπως ακριβώς η έγγραφη βεβαίωση που μπορεί να κάνει κανείς για να μπορέσει να κυκλοφορήσει και μετά καταστρέφεται.

«Δεν αποθηκεύονται τα μηνύματα. Δεν τα κρατάμε τα μηνύματα αυτά. Δεν ήταν ποτέ ο στόχος του 13033 αυτός», είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χρέωση στο 13033, ενώ εξήγησε ότι οι πολίτες στέλνουν το sms για να δηλώνουν τον σκοπό της μετακίνησής τους και μόνο αυτό.

Τέλος παραδέχτηκε πως υπάρχει προβληματισμός για το θέμα του ενός εκατομμυρίου sms που εστάλησαν μετά τις 21:00 της Κυριακής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ