Κυριακή 7 Μαρτίου 2021
x

ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΑΝ ΑΤΜ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ - ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 160.000 ΕΥΡΩ (ΦΩΤΟ)

Τοποθετώντας αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε τρία ΑΤΜ στην Πιερία προσπάθησαν να αφαιρέσουν πάνω από 160.000 ευρώ.

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης απόπειρες κλοπής χρημάτων από ΑΤΜ στην Πιερία, με τη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, 25 ετών, και ενός άγνωστου συνεργού του, για απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Επίσης στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμα ένας ημεδαπός άνδρας, 23 ετών, για συνέργεια σε απόπειρες διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούλιο, ενώθηκαν έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό την τέλεση κλοπών από ΑΤΜ, στα οποία τοποθετούσαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ως προς τη μεθοδολογία τους, χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο 25χρονος και επέβαινε ο άγνωστος συνεργός του, πήγαιναν τα ξημερώματα σε περιοχές της Πιερίας, όπου τοποθετούσαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ΑΤΜ και προκαλούσαν έκρηξη, με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι την παραπάνω μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, τους είχε παραχωρήσει ο 23χρονος, αφού προηγουμένως είχε τροποποιήσει και αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της, ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμη.

Όπως εξακριβώθηκε, τον Ιούλιο του 2020 διέπραξαν τις παρακάτω απόπειρες κλοπής από ΑΤΜ στην Πιερία:

- Τα ξημερώματα της 18ης Ιουλίου 2020 τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και προκάλεσαν έκρηξη σε ΑΤΜ στην Κονταριώτισσα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα.
- Τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου 2020, τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε ΑΤΜ στον Κορινό, όμως ο μηχανισμός δεν εξερράγη και διέφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό.
- Τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου 2020, με τη χρήση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, προκάλεσαν έκρηξη σε άλλο ΑΤΜ στην Κονταριώτισσα, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν χρήματα.

Συνολικά, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν πάνω από 160.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν ξεπερνούν τις 19.000 ευρώ.

Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσαν εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση των στοιχείων του συνεργού τους, αλλά και της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ